<– 7. prosince 2022 –>

Musk zveřejnil důkazy o cenzuře na obsah notebooku Huntera Bidena

7. prosince 2022, ze světa

Nový majitel Twitteru Elon Musk a nezávislý novinář Matt Taibbi v pátek odhalili, co vedlo bývalé manažery Twitteru k cenzuře článku New York Postu o laptopu Huntera Bidena několik týdnů před prezidentskými volbami 2020.

Poté, co v pátek zveřejnil novinář Matt Taibbi ve spolupráci s Elonem Muskem první část „Aktů Twitter“ – komunikace zaměstnanců platformy k cenzurování zprávy o notebooku Huntera Bidena před volbami 2020 – potvrdil cenzuru z druhé strany coby výsledek výslechu agenta FBI vrchní státní zástupce Missouri Eric Schmitt.

Televize CBS uznala autentičnost notebooku Huntera Bidena, kde jsou velmi zajímavé a kompromitující informace a záznamy o businessu rodiny Bidenových nejen na Ukrajině (Burisma), ale také ohledně propojení a spolupráci s biolaboratořemi.

Po The Washington Post a NYT je to třetí médium, které potvrdilo pravost notebooku a vlastnictví Hunterem Bidenem.
Ještě před dvěma roky to byla „ruská dezinformace”, po níž následovalo okamžité odstranění ze všch platforem BigTech pro kohokoli, kdo ji zveřejnil.
 
foto Chairman of the Joint Chiefs of Staff from Washington D.C, United States - CC BY 2.0

Krize ve zdravotnictví – nejsou dětští lékaři

7. prosince 2022, z domova

Pediatrů bylo již před ukrajinsko-ruským válečným konfliktem nedostatek. Navíc každým rokem pediatrů ubývá, protože do důchodu odchází dětských lékařů víc, než jich přibývá z lékařských škol. A protože průměrný věk pediatrů je kolem 60 let, tento trend bude pokračovat. O tomto problému se ví již řadu let, ministerstvo zdravotnictví to však dosud neřešilo. V posledních letech se navíc místo hledání systémových řešení zabývalo reklamou na experimentální genetickou látku.

Definitivní ránu systému pediatrické péče však přinesl příjem čvrt milionu ukrajinských migrantů, před čímž mnoho odborníků varovalo.

Podle analýzy portálu seznam zprávy:

- Průměrný věk praktického lékaře pro děti a dorost je kolem 60 let.
- Vysoký věk praktických dětských lékařů se v budoucnu nejvíc dotkne Prahy a Středočeského kraje.
- Ale například i v Jihomoravském a Ústeckém kraji podle odhadů do šesti let praxi ukončí až 13 % dětských lékařů. Hrozí tedy uzavření dalších až 35 ordinací.
- Personální krize se týká i nemocničních pediatrů. Ročně je hospitalizováno asi 155 tisíc dětí, o které pečuje 600 až 700 pediatrů.
- Podle informací Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost rodiče v nejvíce vytížených oblastech dojíždí s dítětem k lékaři i více než 50 kilometrů.
- Odborníci jsou navíc skeptičtí i co do vývoje, zatím vše nasvědčuje, že se situace bude zhoršovat.

„Je mi rodičů a dětí opravdu líto. V systému, který jsme měli, byl lékař dostupný. A teď se to hroutí a oni mají problém. Obvolávají nebo objíždí ordinace, pláčou za dveřmi, že je nemá kdo vzít a dítě je nemocné. Jsme ve stresu a nevíme, jak to řešit. Ale obávám se, že to bude pořád horší. Trend je jasný. Spousta kolegů v seniorním věku říká, že už to nedává a že už to nemají zapotřebí. Je jim i přes 70 a říkají, že se to nedá vydržet,“ popisuje předsedkyně Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost Ilona Hülleová. Navíc ještě dodává, „žádné pozitivní a efektivní kroky se pro nápravu situace zatím neudělaly. Jsem z toho stále více ustaraná.“

článek na seznamzpravy.cz: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-system-pece-o-deti-se-hrouti-rodice-placou-u-ordinaci-ze-je-nema-kdo-vzit-220708?



Novější (8. prosince 2022)Starší (6. prosince 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved