<– 6. prosince 2022 –>

V noci ze středy na čtvrtek úplněk v Blížencích

6. prosince 2022, duchovní

Ve 4tvrtek 8. 12. 2022 v 5:07 h nastává silný úplněk ve vzdušném znamení Blíženců. Luna v Blížencích na 16. stupni bude procházet orionským pásmem u stálice Rigel za těsného doprovodu couvajícího Marse také v Blížencích. Ten se k ní přiblíží na pouhých 32,1 úhlových minut. Vliv Marsu bude silný, protože bude současně 1.12. nejblíže Zemi a to na 81 450 876 km a dosáhne největší jasnosti a úhlové velikosti v roce 2022. Detaily na jeho povrchu tak budou pozorovatelná i dalekohledem. Protože Luna projde před ním, vytvoří současně lunární zákryt, který bude viditelný z části Ameriky, Evropy a severní Afriky. Obě tělesa budou pozorovatelná i pouhým okem zhruba od 16.38 do 6:58 následujícího dne. Tyto konstelace a současně se aktuálně přibližující opozice Černé Luny v Raku na Pluto na konci Kozoroha, která vyvrcholí přesně 12.12.2022 mohou přinést větší tendenci k ostré výměně názorů a zvýšenou nervozitu a boje. Navíc úplňky v Blížencích zesilují myšlení a touhu po komunikaci, a tak bychom si měli více hlídat naši mysl a vyřčená slova. Tyto vlivy se mohou také projevit ve větší aktivitě živlů na Zemi, zejména sopek, zemětřesení, hurikánů, následných výbuchů, požárů a znečištění vzduchu atd. Pozor bychom si měli dávat i na cestách, hrozí více dopravních nehod. Na pozadí toho všeho můžeme vnímat okolní svět chaoticky a povrchně, kde hlavním cílem je výkon a osobní zisk a prospěch. Současně tak můžeme snít o lepším a svobodném světě mimo civilizaci.

Slunce i Luna jsou naštěstí v dobré vazbě na Saturn ve Vodnáři, který může náročné tendence zmírňovat a nabízet alternativu zlaté střední cesty a podporovat vize osvícenější společnosti. Současně vybízet k trpělivosti a zodpovědnosti, což podporuje Slunce ve Střelci procházející souhvězdím Hadonoše u stálice Sabik. V čase události počítáno pro Prahu padne úplněk do finanční osy 2. a 8. dům. V 2.domě se budou současně vyskytovat Venuše s Merkurem. A tak témata financí, úvěrů, půjček atd. budou stále v popředí společenské konverzace. Merkur je totiž vládce tohoto úplňku a nachází se v Kozorohu a v kvadratuře na Jupiter v Beranu. Kvadraturu od Jupitera má i Venuše na konci Střelce, a tak se některé naše sny a očekávání nedají teď snadno naplnit a budeme se muset více uskromnit. Pod tíhou okolností ztrácí řada bytostí víru ve vyšší spravedlnost a v lepší život. Neptun v Rybách se nám od 4.12. rozběhne zpříma a řada procesů se tak více objasní. Ke zlepšení této situace jsou nám k dispozici i duchovní portály z Plejád, Síria a Orionu. Můžeme se tedy podle své chuti a vnitřního nastavení spojit s těmito světy a žádat o pomoc, podporu a sílu jít dál. To platí zejména pro světlonoše, kteří zde dobrovolně prošlapávají cestu ostatním a často nesou sami těžká osobní břemena. Využijme tedy sílu tohoto silného úplňku v Blížencích pro moudrou komunikaci a podporu slovem. Síla vyřčeného slova má velkou moc, měli bychom se naučit zodpovědně zacházet se svými slovy a také s tím, jak myslíme. Nesuďme druhé, když nevíme, jaký plán jejich duše mají, buďme k sobě vzájemně více laskaví a respektujme se. Máme k tomu kouzlo adventního času a blížící se Slunovrat, který letos nastane 21.prosinec 2022 v 22:49 h a přinese podporující zemské energie pro nový směr a změnu. V noci z 13. na 14.12. nás ještě čeká poslední meteorologický roj tohoto roku a tím jsou Geminidy, které budou vycházet z nejjasnějších hvězd souhvězdí Blíženců od Castora a Polluxe, kteří podle mytologie pomáhají zachraňovat bytosti v nesnázích.

A protože úplněk v Blížencích souvisí s dýcháním a průduškami, tak se tato rada dobře hodí pro podporu našeho okruhu plic. V přírodě se totiž přirozeně harmonizujeme a ladíme se na biorytmus vesmíru, a tak se zlepšuje naše intuice být ve správný čas na správném místě.

Hodně síly na všechny tyto procesy a krásný adventní čas.

Jitka Valentová

V Británii zemřelo několik dětí na streptokokovou infekci. Důvod? Lockdowny

6. prosince 2022, z domova

Za necelý měsíc zemřelo ve Velké Británii nejméně osm dětí kvůli infekci, kterou způsobuje streptokok A.

„Míra infekce je až třikrát vyšší než před pandemií ve stejném ročním období,“ napsala na Twitteru poradkyně britské agentury pro zdravotní bezpečnost Susan Hopkinsová.

V týdnu od 14. do 20. listopadu bylo ve Velké Británii hlášeno 851 případů, zatímco v předchozích letech to bylo v průměru 186 případů za stejné období. Zvýšený výskyt se projevuje zejména u dětí mladších 10 let.

Důvodem rychlého šíření nákazy prý mohou být lockodowny, které byly zavedeny kvůli pandemii koronaviru. Během té doby se měla snížit imunita dětí vůči obvyklým nemocem.

podrobnosti: https://cnn.iprima.cz/infekce-si-v-britanii-vyzadala-zivot-sedmi-deti-expert-varuje-pred-narustem-pripadu-194757

Sněmovna vystěhuje Ukrajince ze svého rekreačního zařízení v Harrachově

6. prosince 2022, z domova

Celkem devatenáct ukrajinských žen a dětí je podle televize ubytovaných v rekreačním zařízení Sněmovny od března. Dolní komora jim ale odmítla pobyt prodloužit, aby se tam mohli přes zimu jezdit rekreovat poslanci a zaměstnanci dolní komory.

Hřib míří do opozice

6. prosince 2022, z domova

Koalici Spolu, která zvítězila v zářijových komunálních volbách v Praze, došla s Piráty po dvou měsících trpělivost. Podle kandidáta na primátora Bohuslava Svobody z ODS požádá zvolené strany o podporu menšinové vlády na magistrátu.

Koho představuje ještěr na místě Koněvovy sochy? Putin to rozhodně není

6. prosince 2022, z domova

Na místě sochy Koněva na Praze 6 byla instalována socha hajlujícího ještěra s lidskou hlavou sedící na potrubí s kohoutkem. Mainstreamová média toto dílo oslavují jako sochu Vladimíra Putina. Jediná nevýhoda těchto oslav je, že obličej Putinovi není vůbec podobný. Může se jednat buď o netalentovanost autora Daniela Dostála, nebo naopak o jeho husarský kousek, kdy se prostřednictvím až zaslepené ukrajinské válečné propagandy podařilo do veřejného prostoru instalovat satirické dílo.

Podle různých komentářů na sociálních sítích ještěr může představovat Rakušana, britskou královskou rodinu nebo například George Soroše.



Novější (7. prosince 2022)Starší (5. prosince 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved