<– 7. listopadu 2022 – 13. listopadu 2022 –>

TÝDENÍK

číslo 27/2022

Americké vládě se nelíbí, že Ukrajina odmítá mírová jednání

7. listopadu 2022, ze světa

Podle listu Washington Post vláda amerického prezidenta Joea Bidena soukromě vybízí představitele Ukrajiny, aby dali najevo ochotu jednat s Ruskem a upustili od veřejného odmítání mírových rozhovorů.

Podle zdrojů není cílem požadavků amerických úředníků dotlačit Ukrajinu k jednacímu stolu, ale je vypočítavou snahou zajistit, aby si Kyjev udržel podporou dalších zemí, které čelí obavám voličů z pokračování války několik dalších let.

Američtí představitelé přiznávají, že zákaz ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jednat s Putinem vyvolal znepokojení v některých částech Evropy, Afriky a Latinské Ameriky, kde jsou dopady války na náklady na potraviny a pohonné hmoty nejvíce patrné.

V úterý úplněk v Býku

7. listopadu 2022, duchovní

8. listopadu v 12:01 nastává na 16. stupni zemského znamení Býka silný úplněk. Jeho zvláštností bude, že Luna půjde v těsné konjunkci s Uranem v Býku a bude v opozici na Slunce v konjunkci s Merkurem a Venuší ve Štíru, a to ještě za doprovodu Lunárních osudových uzlů a všichni společně vytvoří kvadraturu na pána karmy Saturna ve Vodnáři. Máme zde tak jakýsi pomyslný vrchol krize na ose pevných znamení, která nám zde za poslední dva roky přinesla rozklad a nejistotu celé naší společnosti. Zesíleně toto napětí mohou pociťovat zejména bytosti, které mají svoje osobní planety a body v rozmezí 13.-20. stupně znamení Býka, Štíra, Lva a Vodnáře. Toto období tak může přinést nečekané zprávy a zvraty v hmotném světě, zejména financí a také může zesílit aktivitu sopek, zemětřesení, celkovou kriminalitu ve společnosti což už běží od posledního novoluní ve Štíru, také větší odchody z tohoto světa, tedy stále zesílení otázek života a smrti, osudu. Proto teď, víc než kdy jindy, můžeme zahlédnout ještě hlubší vrstvy našich karmických lekcí. Jsme konfrontováni s tím, jak jsme připraveni nelpět na jistotách všeho druhu, jak si udržet vnitřní sílu a důvěru jít dál tímto životem.
Lunární osudové uzle se na této ose nacházejí od 24.12.2021 a budou zde ještě do 13.7.2023. Tak zde máme současně s úplňkem i zatmění Luny v Býku. To z našeho území vidět nebude, protože se bude nacházet pod obzorem. Viditelné bude nejlépe z oblasti Oceánie, Ameriky, Asie a severní Evropy. Ve fázi částečného zatmění bude Luna od 10:10 - 13:49 SEČ a ve fázi úplného zatmění od 11:17 do 12:42 SEČ.
Neptun v Rybách je toho času retrográdní a v napětí s retrográdním Marsem v Blížencích, a tak si dejme pozor na čistotu směřování, alkohol, otravy, špatnou vodu, alergie. Opatrně také s omamnými a léčivými látkami jako například narkózy atd. Tento čas nás může také vracet k doléčování našich chronických nemocí. Vzhledem k úplňku v Býku je to větší citlivost oblasti krku, hlasivek, štítné žlázy, krční páteře, 5. komunikační čakry a díky vlivu Štíra také urogenitálního systém, prostaty a spodní části střeva. Vliv Saturna ve Vodnáři můžeme pocítit, jako výkyvy krevního tlaku, problémy se srdcem, cévami, žílami a větší citlivost v oblasti lýtek. Úplněk v Býku by nás mohl vybízet toto napětí více zajídat. Zařaďme tedy v tomto čase spíše lehčí stravu, relaxaci, meditaci, dýchací cvičení, přizemňovací techniky a pití kvalitní pramenité vody.

Jitka Valentová

Ovčáček se oženil, vzal si uprchlou Ukrajinku

8. listopadu 2022, z domova

Svatba proběhla bez účasti médií, „byl to obřad v úzkém kruhu nejbližších přátel.“

K seznámení mělo dojít tak, že Ovčáček ji u sebe ubytoval jako uprchlici válkou na Ukrajině. K rodinnému stolu také Ovčáčkovi přibude nevlastní syn v předškolním věku.

V Americe probíhají naše nejdůležitější volby

8. listopadu 2022, ze světa

V Americe dnes probíhají volby do kongresu, kde mají velkou šanci zvítězit Republikáni nad Demokraty. Volby do kongresu jsou obtížněji falšovatelné než volby prezidentské, proto mají Demokraté velké obavy z prohry.

Pokud Republikáni vyhrají, přestanou podporovat Ukrajinskou válku, což může mít velký dopad na naší republiku. Může to tak otřást vládou Petra Fialy.

Musk koupil Twitter, pro cenzory je to rána

9. listopadu 2022, ze světa

 Elon Musk plány na získání Twitteru oznámil už na jaře letošního roku. Celá transakce ale proběhla až 27.10. Elon Musk na svém twittrovém účtu napsal „The bird is freed“ neboli „Pták je osvobozen“. Musk Twitter koupil za 44 miliard dolarů (v přepočtu přes 1 bilion Kč).

Elon Musk chce totiž zrušit cenzuru na Twitteru, což dělá vrásky cenzorům celého světa. Například komentátor HN Ehl napsal článek s názvem „Jak se Elon Musk stal hrozbou pro (nejen americkou) demokracii“.

Podle News York Times k prvním krokům nového vlastníka patřilo propouštění vysokých manažerů. Ve funkcích skončili přinejmenším čtyři, včetně výkonného ředitele Paraga Agrawala, finančního ředitele Neda Segala nebo šéfky právního oddělené Vijaya Gadde.

Cenné papíry Twitteru, akciové společnosti, není od 28. října možné na burze obchodovat a Twitter zároveň oznámil záměr stáhnout je z trhu. 

Fiala chce zvýšit cenu a snížit dostupnost masa, euro nebude

9. listopadu 2022, z domova

Česko se chystá na nynější klimatické konferenci přistoupit ke globálnímu závazku snížit do roku 2030 nejméně o 30 procent emise metanu v porovnání s rokem 2020. Novinářům to v neděli řekl premiér Fiala před odletem na klimatickou konferenci OSN v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch.

Metan nese podle greandealistů velký díl globálního oteplování a je produkován zejména vypouštěním plynů hospodářských zvířat. Snížení emisí tak znamená snížení stavu hospodářských zvířat, to sebou ponese dramatické zvýšení ceny masných výrobků.

Fiala dále řekl, že v nynějším volebním období nebude přijetí eura aktuálním tématem a Česko euro přijímat nebude.

Volby USA

9. listopadu 2022, ze světa

(stav k 13:00) Zatím stále není rozhodnuto, Ve sněmovně reprezentantů (angl. House) Mají zatím Republikáni náskok 199 vs. 172, ale sčítání stále probíhá a pro většinu ve sněmovně je potřeba získat 218 křesel.

Volby do senátu jsou velmi vyrovnané, volí se pouze třetina, takže i když Republikáni zatím získali více senátorů, na většinu to nemusí stačit. Zatím mají více křesel Demokraté, 48 vs. 47, pro většinu je zapotřebí 51.

sledujte aktuálně na The Guardian.

Volby USA II

10. listopadu 2022, ze světa

(stav k 12:30) Volby v USA nejsou stále rozhodnuty. Senát je velmi vyrovnaný, v současné době mají Republikáni vs. Demokraté 48 : 48. Pro většinu je potřeba 51 křesel, avšak jedno z křesel patří viceprezidentce Kamale Harris. Republikáni by tak pro vítězství potřebovali ještě 3 senátory. O postech dvou senátorů rozhodně až druhé kolo.

Sněmovna reprezentantů je stále nejistá, Republikánům do vítězství stále chybí 11 křesel, podle průběžných výsledků má zatím nadpoloviční většinu 13 kandidátů. Avšak víme, co se dělo v Americe při volbách prezidenta.

ČEZ zosminásobil svůj čistý zisk, stoupl na 52,3 miliardy

10. listopadu 2022, z domova

Čistý zisk skupiny ČEZ za tři čtvrtletí letošního roku stoupl na 52,3 miliardy korun z 6,7 miliardy korun ve stejném období před rokem.

Za celý letošní rok firma očekává zisk 65 až 75 miliard. Třetina z toho poputuje „minoritním akcionářům“, tedy zejména americkým vlastníkům. Vláda vyhlásila tzv. válečnou daň, kterou chce zdanit nadměrné zisky 60%, avšak ta má platit až od příštího roku.

Výsledky Fialovy vlády: snížení podpory rodin s dětmi, důchodců a nezaměstnaných

10. listopadu 2022, z domova

Stanjura hovoří o tom, že uvažuje o zkrácení rodičovské, o snížení mimořádných důchodů, o zvýšení odchodu do důchodu a o zrušení příspěvků na stavební spoření.

Tedy to, na co si pracující lidé celý život šetřily se teď vyplýtvalo na podporu války, akcionářů ČEZu atd.

Volby USA III

11. listopadu 2022, ze světa

(13:00 hodin) Republikánům stačí již pouhých 7 hlasů k získání většiny. Podle průběžných výsledků mají zatím nadpoloviční větčinu u 11 kandidátů.

sledujte aktuálně na The Guardian.



Novější (14. listopadu 2022)Starší (31. října 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved