<– 15. srpna 2022 –>

Každoroční setkání v Příčovech je nadějí pro budoucnost

15. srpna 2022, reportáž

Letošní každoroční srpnové vlastenecké setkání v Příčovech se neslo v duchu definování zásadních problémů, které České republice způsobila vláda petra Fialy a unijní sebedestruktivní ideologie, ale také v duchu naděje, protože se na tomto setkání spolu setkali zástupci všech opozičních skupin, kteří, pokud budou spolupracovat, mohou s touto tíživou situací společnými silami reálně něco udělat.

foto vltava.news

Václav Hrabák

Pokračovat v „očkovacím“ experimentu již nechce 44 % lidí

15. srpna 2022, z domova

Podle průzkumu společnosti PAQ Research pro Český rozhlas zájem o očkování celkově klesá. Počet lidí, kteří nejsou očkovaní či mají jen základní očkování a další odmítají, narostl ze 37 na 44 %. Nejmenší zájem je mezi lidmi do 34 let.

České dráhy: Ze života hmyzu

15. srpna 2022, z domova

Pokud někdo stále pravidelně používá služeb Českých drah (vyjma mezinárodních spojů, tam se ještě ČD snaží udržovat alespoň standardní komfort), musel si zvyknout na postupné zhoršování služeb. Na jízdní řády se nelze spolehnout, nelze se spolehnout ani na to, že souprava skutečně dorazí do cíle. Informovanost na nádražích o zpožděních v době moderních technologií je mnohem horší, než před sto lety.

A v této době zavedly České dráhy novinku, kdy prohlásily, že svůj nabídkový jídelní sortiment rozšířily o jedlý hmyz. „Konkrétně to jsou křupaví červíci nebo cvrčci, které jsou plnohodnotným zdrojem bílkovin a pestré škály mikroživin,“ uvedly ČD.

Na konzumaci hmyzu existují rozporuplné názory. Zastánci ideologie green-deal konzumaci hmyzu propagují. Vědci však varují, že „hmyz obsahuje chitin, který nemůže být zpracován našimi střevy. Ale chitin je velmi chutný polysacharid pro rakovinu, parazity, plísně a téměř cokoliv, co způsobuje onemocnění.
Chitin je součástí jeho stavby. Hmyz obsahuje také metamorfní steroidy, zejména ekdysteron. Tohle není potrava pro savce. Jedině ptáci mohou bezpečně zpracovat potravu hmyzu. Trávicí systém ptáků je úpině jiný než ten náš.“

Cestující by však zřejmě nejvíce ocenili, kdyby je České dráhy dovezly do místa určení, a nejlépe dokonce podle jízdního řádu. A teprve potom si k tomu dát i nějakého toho brouka.

foto Petr.adamek

Pochodu Prague Pride se účastnilo 60000 lidí

15. srpna 2022, z domova

Sobotního pochodu Prague Pride se podle médií účastnilo 60 000 lidí.

Bez komentáře

foto facebook

Rakušan jmenoval ředitelem rozvědky Redlova kamaráda, Babiš chce hlasování o nedůvěře vládě

15. srpna 2022, z domova

Ministr vnitra Rakušan jmenoval do funkce ředitele civilní rozvědky Petra Mlejnka, který se od roku 2010 pravidelně stýkal s obviněným podnikatelem a lobbistou Redlem. Ten je momentálně stíhaný ve vazbě a je považován za hlavu organizované zločinecké skupiny, která měla parazitovat na pražském dopravním podniku. Spolu s ním je stíhaný také náměstek pražského primátora Zdeňka Hřiba a radní Petr Hlubuček, donedávna jeden z čelných představitelů hnutí STAN. Pravidelné styky s Redlem potvrdil i sám Mlejnek. O svých stycích informoval i Rakušana ještě před svým jmenováním.

Předsedkyně sněmovní Komise pro kontrolu ÚZSI Taťána Malá (ANO) svolala mimořádné jednání na 25. srpna. Po novém řediteli civilní rozvědky Mlejnkovi bude požadovat vysvětlení jeho pravidelných schůzek s obviněným lobbistou Redlem.

Poslanecký klub opozičního hnutí ANO zašle otevřený dopis Fialovi a bude žádat výměnu Rakušana kvůli kontaktům Mlejnka s Redlem.

Andrej Babiš prohlásil, že pokud Fiala neodvolá ministra vnitra Rakušana kvůli kontaktům nynějšího šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka s obviněným lobbistou Michalem Redlem, vyvolá opoziční hnutí ANO v Poslanecké sněmovně hlasování o nedůvěře vládě.

Lidé mohou žádat o 5000 příspěvek na dítě

15. srpna 2022, z domova

Příspěvek 5000 korun je na děti, kterým nebylo k 1. srpnu ještě 18 let nebo které se do konce roku teprve narodí. Získat ho mohou rodiny s loňským hrubým příjmem do milionu korun. Domácnosti s přídavky na děti ho dostávají automaticky, ostatní musí požádat.

MPSV ČR informuje, že „V aplikaci pro výplatu příspěvku na dítě může déle trvat přihlášení přes e-identitu. Víme i o výpadcích.“

Druhý svetr Markéty

15. srpna 2022, z domova

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová v Partii Terezie Tománkové uvedla, že lidé mohou pomoci situaci s nedostatkem energií například tím, že si vezmou další svetr.

Doslova prohlásila: „U nás je to určitě pro některé diskomfort. Já se snažím to vnímat tak, že je to možnost, jak jako jednotlivec můžu pomoci celku – zbytečně neklimatizovat, zbytečně nevytápět a holt si vzít další svetr.“

Bez komentáře.

foto Topi Pigula CC BY-SA 4.0



Novější (16. srpna 2022)Starší (14. srpna 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved