<– 10. srpna 2022 –>

O čtvrteční noci úplněk ve vodnáři

10. srpna 2022, duchovní

V noci ze čvtrka na pátek (12. srpna ve 3:36) nastane na 19.stupni vzdušného znamení Vodnáře úplněk. Uzavírá se nám Lví brána a tento úplněk ve Vodnáři bude tak mít tendenci dořešit její výzvy a ukazovat věci z druhé strany. Luna v úplňku bude totiž procházet v blízkosti pána karmy Saturna, se kterým se dostane do přesné konjunkce v 7:59. Saturn ve Vodnáři jde zároveň ve volné konjunkci se Selenou, která vše více zviditelňuje a nutí k řešení. Zároveň přijímá kvadraturu od Marse, Dračí hlavy a Urana v Býku a díky tomu se můžeme cítit chyceni v pasti. Některými věcmi prostě nejde pohnout tím směrem, jak to potřebujeme. V čase události nastane navíc úplněk na finanční ose 2. a 8. dům, a tak zesílí zase finanční a ekonomická témata, zejména záležitost hypoték. Také posvítí zase na naší sebehodnotu a intimitu. Kvadratura Urana na Slunce nám vyvrcholí 11.8 den před úplňkem a opozice od Saturna na Slunce ještě 14.8. Tak se daná témata potáhnou ještě před i po úplňku. Teď je složitě postaven zejména Mars v Býku, který se blíží ke stálici Agol, což vyvrcholí 13.8. Blokuje společně se Saturnem volné proudění energií. Toto přepětí se stále může projevit výbuchy, požáry, zemětřesením, suchem, teplem, nehody, úrazy a zhoršení válečné situace atd. Mars je naštěstí dobře aspektován Neptunem v Rybách a Plutem v Kozorohu, a tak se mohou výše popsané vlivy zmírnit a dává touhu k transformaci a duchovnímu růstu.

Tento úplněk můžeme tělesně pocítit zejména v oblasti krevního oběhu a srdce, bolest a otok lýtek, achilovky, výkyvy činnosti štítné žlázy a zátěž pohlavních orgánů atd. Je proto dobré užívat tinkturu z česneku a jmelí, doplňovat draslík a hořčík, dopřát si koupele nohou ve vlažné vodě s epsonskou solí atd. Tento kříž a další kvadratury, které se během srpna ještě objeví, povolí až začátkem září. 22.8. se navíc ještě spojí Černá Luna se Síriem, což může přinést zesílení tématu Černé Luny v Raku, ale i určitou naději na nalezení řešení a poučení se do budoucna z jejích témat týkajících se emocí a citů. Napětí mezi Saturnem ve Vodnáři a Uranem v Býku však přetrvává až do konce tohoto roku a podobný stav se ještě zopakuje v listopadu. To vše nám ukazuje, že budeme stále pod určitým tlakem podobných témat na okruhu pevných znamení a bude to vyžadovat trpělivost a nadhled. Stále také platí, že nejvíce zatíženi budou zrozenci ve znamení Býka, Štíra, Lva a Vodnáře a všichni ti, kteří mají svoje body a planety v rozmezí 15. až 30.stupně těchto znamení. Jinak příznivě ozářené úplňky ve Vodnáři mají tendenci nám přinést záblesky vizí lepší budoucnosti, chápání vyšších souvislostí, touhu po osvobození se, po novém politickém uspořádání, po životě v duchovních komunitách stejně laděných a smýšlejících a nové formy přátelství. K tomu nám přináší příznivý vliv Venuše procházející začátkem Lva v dobré vazbě na plejádské Alcyone a na Neptun v Rybách. Můžeme tak využít duchovní podpory lásky z této oblasti. 13.8.2022 budou tak jako každý rok padat Perseidy, které však letos vzhledem k úplňku nebudou dobře viditelné, ale přesto mohou přinést jiskřičky nových tvořivých energií.

Hodně síly na všechny tyto procesy.

foto Dorothe z Pixabay

Jitka Valentová

Maďarsko se Slovenskem se snaží obejít sankce EU a zaplatit Ukrajincům, aby opět spustili ropovod

10. srpna 2022, ze světa

Díky 7. balíčku unijních sankcí banka neprovedla platbu Ukrajincům od ruské ropné společnosti Transněfť za tranzit přes své území. Ukrajinci následně zastavili jižní větev ropovodu Družba.

Maďarská skupina MOL, která rafinerii Slovnaft vlastní, nyní Ukrajině a Rusku společně se Slovnaftem navrhla řešení pro obnovení dodávek: tranzitní poplatky samy zaplatí.

Absurdnost vyhlašování sankcí EU, které způsobují zejména problémy členským zemím EU, tak nabývá dalších rozměrů.

Zelenskyj vyzval západní země, aby nevpouštěli ruské občany

10. srpna 2022, ze světa

Ukrajinský prezident Zelenskyj prostřednictvím rozhovoru ve The Washington Post vyzval západní země, aby zakázaly vstup do svých zemí všem ruským občanům. Rusové by podle něj měli „žít ve svém vlastním světě, dokud nezmění svou filozofii.“

Finská premiérka Sanna Marinová v pondělí novinářům řekla, že by podle ní mělo být vydávání turistických víz Rusům omezeno, a vyzvala k zákazu v celé Evropské unii. Estonsko, Lotyšsko, Litva a Polsko již ruská víza omezily.

FBI prohledalo Trumpovu rezidenci

10. srpna 2022, ze světa

Podle New York Times FBI prohledala Trumpovu rezidenci Mar-a-Lago na Floridě.

„Po práci a spolupráci s příslušnými vládními agenturami nebyla tato neohlášená razie v mém domě nutná ani vhodná,“ řekl Trump a tvrdil, že jde o snahu zastavit ho v kandidatuře na prezidenta v roce 2024. „Takový útok by se mohl odehrát jen ve zničených zemích třetího světa. Nic takového se nikdy předtím prezidentovi USA nestalo, dokonce se vloupali do mého trezoru!" napsal.



Novější (11. srpna 2022)Starší (9. srpna 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved