<– 5. srpna 2022 –>

Orbán se sešel s Trumpem. Brusel není náš šéf

5. srpna 2022, ze světa

Orbán se 2. srpna sešel s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem.
1. srpna zveřejnil na svém fb profilu status: „Evropská unie není v Bruselu. Evropská unie je ve Vídni, Budapešti a Varšavě, Berlíně a Madridu.
Tohle je velmi důležitá otázka. Nechci si zahrávat s ostatními Evropany, ale chci ke společnému evropskému rozhodnutí přidat naše vlastní názory. Proto se účastníme každého rozhodnutí, vždy říkáme svůj názor. A pokud se objeví pozice, se kterou nesouhlasíme, tak to nahlásíme.
Brusel není náš šéf. Jsme nezávislý, suverénní maďarský národ. Rozhodneme se společně. Pokud pro nás nejsou dobří, řekneme jim to. Pokud nejsou dobří a můžeme jim zabránit, společné rozhodnutí nepřijde.“

Policie zadržela kluka, který Babišovi sebral reproduktor a pokoušel se s ním utéct

5. srpna 2022, z domova

Různí vládní představitelé se vyjadřují k policejnímu zásahu proti 14letému klukovi, který sebral Babišovi reproduktor a snažil se s ním utéct. Rakušan: „Jsem rád, že policie ústy policejního prezidenta zákrok jednoznačně odsoudila a bude ho řešit.“

Respekt.cz popsal situaci takto: „Mladý muž, vypadá jako odrostlé dítě a přišel sem s maminkou, která stojí vzadu poblíž odpůrců Babiše, se utrhne z davu posluchačů Babišova projevu, sebere mu reproduktor i se stojanem a běží s ním pryč. Na protější trávník za silnicí. Tam ho dožene Tünde Bartha a něco mu říká, pak další lidé ze štábu, mládenec jim reproduktor vydává. Pak ho zalehnou tři muži v civilu, co vypadali jako ochrankáři. Ukáže se, že jsou to policisté. Nasadí mu pouta a vedou ho ke zdi kláštera na náměstí, pak na nádvoří, pak ho odváží uniformovaná hlídka, která se tu objevila, někam pryč. Když chlapec ležel na zemi, jeho matka ho bránila.

Jednoho policistu kopla, jednoho praštila do zad. 'Jak jsem měla vědět, že jsou to policisté? Nejsou označení.'“

 

Pravčickou bránu vlastní ukrajinsko-ruská firma, Říp firma americká

5. srpna 2022, z domova

Naše nejdůležitější přírodní národní památky nejsou v českých rukou.

Pravčickou bránu vlastní firma PAAL, s.r.o., která patří Maryně Kandiuk (Ukrajina) a Alexeji Krenkemu, původem z Moskvy.

Hora Říp patří americké firmě Lobkowicz Margaret Brooks.

V médiích se diskutuje to, že ukrajinsko-ruská firma inkazuje za přístup k Pravčické bráně poplatky. Avšak samotný fakt, že tato pro náš národ důležitá místa jsou v rukou zahraničních osob by měl být mnohem důležitější.

foto Olaf1541 CC BY-SA 3.0, Wakowlk CC BY-SA 3.0, Katastr nemovitostí

Ceny benzínu pod 40 Kč

5. srpna 2022, z domova

Díky poklesu ceny ropy ceny benzínu na některých čerpacích stanicích klesly pod 40 Kč.



Novější (6. srpna 2022)Starší (4. srpna 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved