<– 29. června 2022 –>

Podaří se Fialovi během předsedání EU prolomit Benešovy dekrety?

29. června 2022, názory&komentáře

Počátkem 90. let udělala Česká republika dohodu s Německem, že oni nebudou mít nároky na sudetský majetek výměnou za to, že my nebudeme chtít reparace za druhou světovou válku aneb podívejme se, co se nám ve skutečnosti odehrává.

V pátek 1. července 2022 se Česká republika ujme předsednictví v Radě EU, a to na státním zámku v Litomyšli za účasti členů vlády i zástupců EU. Na tyhle okamžiky byl Petr Fiala připravován už od revoluce, kdy si ho jako ambiciózního mladíčka vyhlédli němečtí “krajané” a vytvořili z něj předáka svých zájmů. Krůček po krůčku hájícího zájmy svých německých podporovatelů.

Co nás tedy čeká v půlročním předsedničení? Bylo by naivní si myslet, že diplomaticky vyjednáme vlastní výhody. Očekává se, že další předsednická vláda ČR bude pokračovat v započatých agendách (Green Deal, digitální prostor, migrace i covid) a spíše upozadí své “sobecké” národní priority ve prospěch celku - EU.

Nedávno mi moje tchýně svěřila, že se bojí, že se ta Evropská unie, do které jsme vstoupili, bude jednou jmenovat Německo nebo ŘÍŠE, PANEVROPA či PANGERMANIE. I když to tak zatím není, hlavní slovo v rámci EU Německo rozhodně má a také má velký zájem o svého malého východního souseda, kterého se neštítí po desetiletí vykořisťovat a který si toho nechá vrchovatě líbit. Můžeme udělat jen stručný výčet toho, jak nás od revoluce za tiché i velmi hlasité podpory “našich” zákonodárců drancují a ekonomicky kolonizují:

– Jsme levná pracovní síla pro německé koncerny a montovny.

– Dáváme absolutní daňové úlevy a pobídky pro zahraniční firmy.

– Stali jsme se odbytištěm druhořadých potravin a výrobků (horší kvalita pro ČR než pro Německo + ostatní).

– Dovolíme vyvádění dividend z ČR na západ, jejichž výši odhaduje ekonom Kříž na ztrátu pro ČR až 300 miliard Kč/rok.

– Přicházíme jako stát o zisk vnitrofiremním účetnictvím mimo ČR například při subdodávkách předražených součástek z Německa i EU.

– Necháváme se energeticky vykořisťovat - plynové zásobníky pro ČR na našem území vlastní německá RWE a elektřinu, kterou vyrobíme sami doma, nakupujeme pro sebe násobně dráž přes Lipskou burzu a profitují z toho Němci.

A mohla bych pokračovat dál. Tohle vše nelze přičíst jen současnému kabinetu Petra Fialy, ten je ale tím, který má dovést zemi k celkovému vyplenění a vyrabování, aby šlo ještě poslední majetky levně skoupit nebo prostě odevzdat na západ. Nevšimli jste si, že z úst premiéra slyšíme zastání pro zájmy německé více než pro ty české? Argumentace pro obchodování na Lipské burze je toho důkazem. V projevu k národu premiér sdělil, že lidé zchudnou inflací, drahotou a těžkými časy a stát se chystá převzít chybějící podíly ve strategických firmách s energiemi (elektřina, plyn). Bude se tedy znárodňovat nebo to jen necháme “padnout”, aby to následně pohltil sousední hegemon? Proč nereaguje opozice? Protože existuje jen formálně. Andrej Babiš má v Německu silné podnikatelské zájmy a většina výše uvedených bodů je i jeho práce… Proto nevysloví nedůvěru současné vládě a přimhouří oko, i když se u nás vládne proněmecky.

Když se vrátím k Německu, tak je potřeba si připomínat, co všechno jsme si od svého souseda nechali historicky líbit. Ubývá pamětníků války. Svá svědectví nesou už jen jednotlivci, proto je právě teď velmi snadné se pokusit, definitivně přepsat dějiny a zcela převrátit fakta o obětech a agresorech. TO NESMÍME DOPUSTIT.

Uvědomme si, že nezaznívá ani faktický argument, že Německo doposud nezaplatilo reparace za škody, které způsobilo Československu ve druhé světové válce. Ministerstvo zahraničních věcí ČR na svých stránkách uvádí, že nároky na reparace existují ve výši 306 miliard Kčs, vyjádřeno v dobové měně, přičemž Československu bylo ze strany Německa vyplaceno pouhých 230,1 milionuKčs. Otázku reparací otevřelo v roce 2019 hnutí SPD s tlakem na vládu, aby je požadovala po Německu, ale Babišův kabinet to skrze premiéra odmítl. Podle odhadů hnutí SPD (na základě porovnání průměrných mezd tehdy a dnes) nám Německo dluží 10 až 15 tisíc miliardkorun. Ozývají se hlasy, že bychom měli považovat reparace za splacené a už nic nepožadovat, a to kvůli tomu, že jsme odsunuli Němce z pohraničí a jejich majetek propadl státu a že mnohdy k nim bylo obyvatelstvo hrubé. Lze se divit, po tom, co museli prožít? Určitě se děly příkoří i na Němcích, ale jde to takto snadno bagatelizovat? Musíme být stále ti, kteří jediní budou obětmi? Skupina sudetských Němců se nikdy nevzdala nároků za své území a majetek zabavený Benešovými dekrety pro všechny hlásící se k nacismu a opakovaně se snaží dekrety prezidenta Beneše napadat, zpochybňovat a vrátit majetek rodinám kolaborantů.Pomoc při zpochybňování dekretů je silné pojítko 3koalice a jedou v tom SPOLU. Lidovci nezastírají, že chtějí dekrety zrušit. Například přes aktivity Daniela Hermana, který jako ministr kultury oficiálně navštěvoval a podporoval jejich sjezdy. V roce 2021 dokonce dostal cenu za zásluhy v jejich prospěch a nyní je honorárním konzulem Lichnštejnského knížectví a pomáhá této šlechtě k navrácení stamiliónových majetků v rámci zrušení Benešových dekretů, že by NÁHODA? Určitě ne. Zájmy dalších šlechtických rodin brání i Karel Schwarzenberg a jeho TOP 09. V ODS si Bernd Posselt rovnou vychoval proříšského protektora. To se, pak dělá kariéra jedna báseň a z premianta je během pár dekád premiér!

Málokdo ví, že pod dekrety spadal i majetek, který si v tichosti vrátil i Václav Havel, málem se podařilo prolomit dekrety i rodu Walderode. Možná si říkáte, že i kdyby byly Benešovy dekrety vztahující se k majetkům sudetských Němců zrušeny, přece se zrušením zákona nevrací původní právní stav. To samozřejmě dává smysl, pokud zákony nevytváří a nemá sněmovní většinu ten, kdo pracuje pro cizí zájmy. Vrátit majetky nebo si jejich hodnotu nechat vyplatit od státu, to by byla poslední rána pro tuto republiku. To je to, co jim (SPOLU resp. vládní koalici) nesmíme nechat udělat. Nejde jen o formální zadostiučinění, které by bylo symbolickým aktem. Jde zde o reálné získání mnohonásobně zhodnoceného majetku českých občanů zpět bez jakékoli sebereflexe potomků těch, kteří souhlasili a mnohdy se podíleli na tyranii českého a moravského obyvatelstva za 2. světové války. Sudetoněmecká partaj neboli landsmanšaft, naši přátelé a krajané, jak se sami nazývají, by dávno nemuseli tento spolek udržovat v chodu. Nemuseli by podnikat na našem i svém území dlouhodobé a finančně i časově náročné aktivity. Neinvestovali by do Petrů Fialů, Danielů Hermanů a jiných. Proč to dělají? Mají jediný cíl. Loupeživý a podlý. Sudeťáci si myslí, že tu mají rezervní zlatou žílu, majetek, který jsme jim svou pílí, prací a šikovností zhodnotili. V době obrovské celosvětové energetické, finanční a surovinové krize dochází peníze i Německu, z čehož se dá předpokládat, že se bude zvyšovat tlak na vydání majetku v jejich původní držbě. Nejsnadnější je tlačit na zemi, kde má obrovské pravomoci jejich poskok, a která se nejméně ze všech ubrání nátlaku. Před snahou ze strany Německa zrušit dekrety varoval už těsně po válce sám prezident Beneš. Hlídejme tedy bedlivě kroky vlády, protože to největší kolaboranství, které se pokusí provést, nebude nasvíceno světly televizních kamer a ani se o něm nedočteme v novinách. Bude zastíněno jinými tématy, válkou, inflací, pandemií, aby mohlo zaměstnat vaši pozornost a zrealizovat se v tichosti a v skrytu nebo 

ŘEKNĚME KONEČNĚ ….. NE, …… UŽ TO STAČILO. 

NENECHME DOKONČIT DÍLO ZKÁZY TOUTO ZRÁDNOU VLÁDOU

 

K obsahu textu se připojují Hnutí cesta a Spojenectví Říp

Vlasta Lučinová

Vystrčil vyhlásil termín prezidentských voleb

29. června 2022, z domova

Předseda Senátu Vystrčil určil termín prezidentských voleb pro první kolo na 13. a 14. ledna.

Václav Dolejší na podkastu Seznamu uvedl: „Sám Vystrčil řekl, že vyhlašuje termín voleb již nyní právě kvůli kandidátům, kteří už s kampaní začali. Nikoho nejmenoval, ale je jasné, že je to strategie proti Babišovi.“ Snaží se tak omezit čerpání prostředků pro kandidáty, kteří již začali kampaň. Na náklady na volební kampaň je totiž limit 40 milionů, které se počítají právě od vyhlášení termínu voleb. Tento termín mohl totiž Vystrčil ohlásit až v srpnu.

Dánsko: očkování dětí nebylo přínosné

29. června 2022, zdraví

Ředitel dánské Národní rady pro zdraví Søren Brostrøm prohlásil, že s dnešními znalostmi jsme toho, že jsme loni nechali děti očkovat proti koronaviru, moc nezískali.

Když Søren Brostrøm ve středu večer moderoval 'Go' večer Live' na TV 2, byl dotázán, zda byla chyba očkovat děti:

„S tím, co dnes víme: ano.“ Podle tehdejších informací se však domníval, že by to prospěšné být mohlo.

Jak sama Národní rada pro zdraví vyjádřila, existuje mnoho nejasností, zda to bylo správné rozhodnutí. Je také přesvědčena, že rada měla upravit sílu své kampaně. Vyzývá správní radu, aby znovu zvážila, zda byl skutečně důvod „vyvinout takový tlak na rodiče“, aby nechali děti očkovat.

Dánsko bude 4. dávku doporučovat pouze lidem, kterým je víc než padesát let.

foto Brostrøm twitter

S Hlubučkem úzce propojena i strana Top 09

29. června 2022, z domova

Reportérovi Jankovi Kroupovi se svěřil jeden z obviněných v kauze Hlubček, Pavel Dovhomilja. Tvdí, že s Hlubučkem spolupracoval i volební manažer TOP 09 Jiří Fremr, zmiňuje i europoslance a někdejšího předsedu klubu pražských zastupitelů TOP 09 Jiřího Pospíšila.

Pekarová zve na Organizovaný zločin hnutí STAN

29. června 2022, z domova

Markéta Pekarová Adamová svolala mimořádnou schůzi sněmovny s názvem Organizovaný zločin hnutí STAN.

 

 

 

Ombudsman Křeček odvolal svou zástupkyni

29. června 2022, z domova

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové všechny agendy. Šimůnková se chce bránit, podle ní jsou Křečkovy názory často na hraně rasismu a xenofobie.

Její vyjádření jsou vůči Křečkovi značně nepřátelská a spory mezi ní a Křečkem trvali dlouhou dobu. „No, budu-li upřímná, tak ta spolupráce je velmi komplikovaná, a to po celou dobu dvou a čtvrt roku, co tady jsem. Máme různé názory na mnoho věcí. Velmi rozdílné názory, a to je problém,“ uvedla Šimůnková v březnu pro Český rozhlas.

Když je někdo ve funkci zástupce, tak pokud opakovaně nerespektuje toho, koho zastupuje, nemůže se divit, že bude dříve či později odvolán z funkcí.

Šimůnková se nyní zřejmě bude snažit Křečka co nejvíce očernit, což ocení prorežimní skupina politiků, kterým je Křeček trnem v oku.

„Podle zkušeností mých kolegů i mých osobních provází práci paní zástupkyně v Kanceláři veřejného ochránce práv zřejmě podobné lidské i manažerské komplikace, o jakých se v minulosti mluvilo už v souvislosti s jejím předchozím působením na Úřadě vlády,“ uvedl ombudsman.

V Doněcku by Zelenského soudili jako válečného zločince

29. června 2022, ze světa

Jelena Šiškina v rozhovoru pro ruskou státní tiskovou agenturu Tass uvedla, že Doněcká a Luhanská republika vznese obvinění proti zákonodárcům, kteří vedli Ukrajinu od roku 2014. Mezi ně patří Zelenskyj, bývalý úřadující prezident Oleksandr Turčynov a bývalý prezident Petro Porošenko.

„Pachatelé vojenských zločinů nejsou jen ti, kteří drží zbraně v rukou a mačkají spoušť. Jsou to také generálové, kteří vydávají rozkazy, a také prezidenti,“ řekla Šiškina, která předsedá výboru parlamentu DLR pro trestní a správní legislativu.

Obvinila všechny tři z toho, že se podepsali „pod rozkaz poslat neonacisty na Donbas, aby zde zabíjeli civilisty“. Pokud by Rusko Volodymira Zelenského zajalo, byl by souzen jako válečný zločinec.

(zdroj newsweek)

Palivo pro Temelín z USA a Francie

29. června 2022, z domova

Smlouvu na jaderné palivo pro Temelín a Dukovany uzavřel ČEZ s americkou společností Westinghouse a francouzskou firmou Framatome. Dodávky začnou od roku 2024. Obsahem smlouvy jsou dodávky za miliardy korun.

 

 

Írán sa připojil k BRICS

29. června 2022, ze světa

Podle news-front.info Írán a Argentina požádali o vstup do BRICS – právě ve chvíli, když se na bavorském zámku Elmau sešel summit G7, který je nyní vnímán jako protiruská aliance.

Tato skupina významných světových ekonomik (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika) je volným uskupením zemí, které mají celosvětově velký růstový ekonomický potenciál, podle odhadů by se měla tato skupina během následujících 20 let stát dominantní skupinou ve světovém hospodářství a předběhnout tak skupinu G7 (Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Spojené království, Spojené státy americké). Nyní ji možná posílí další dvě země.

Ukrajinsko-ruským konfliktem se celkově utužují vztahy mezi zeměmi BRICS a to může vést k ještě výraznějšímu hospodářskému růstu jejich členských států. Země skupiny G7, se kterými je velmi úzce provázána EU naopak zaváděním nesmyslných sankcí svůj celosvětový vliv oslabují.

foto titul: Alan Santos/PR – CC BY 2.0



Novější (30. června 2022)Starší (28. června 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved