<– 24. června 2022 –>

Komentáře Babiše a Okamury k projevu Fialy

24. června 2022, z domova

Babiš na ČT24: „To nebyl žádný projev národu, to byla nepovedená tiskovka pana premiéra čtena z papíru, na které zopakoval svoje lži o inflaci, o zadlužení, o energetické závislosti, o Dukovanech...“
„To je tahle asociální vláda v kombinaci s nejhorším guvernérem ČNB, dneska sazby 7 %, vedou tuhle zemi do totální krize a střední třída bude mít velké problémy. Nedělají pro lidi vůbec nic. Signály, signály, úplně zbytečný projev.“

celé video https://www.youtube.com/watch?v=8RssVjjVero

Okamura, tisková konference: „Zdražování mohla vyřešit, ale neudělala tak. A kvůli této vládě, která je doslova zadarmo drahá, už vytahala z kapes našich občanů desítky tisíc korun často i měsíčně kvůli tomu, že nepřijala plošná opatření.“

video z TK: https://www.youtube.com/watch?v=mi0xacpLFVA

 

 

ČT snad konečně přestane vysílat. Odbory ČT chtějí stávkovat

24. června 2022, z domova

Odbory České televize ve čtvrtek vyhlásily stávkovou pohotovost. Chtějí tím vyjádřit nesouhlas s návrhem úsporných opatření.

foto VitVit (CC BY-SA 4.0)

 

 

 

Obecní policie Chýně pobavila „rozstříleným“ autem

24. června 2022, z domova

Obecní policie pobavila uživatele Facebooku, když zveřejnila fotografie „rozstříleného" ukrajinského vozidla, které prý ujelo 4000 km, aby urazilo vzdálenost 2000 km.

Podle odborníků známky rzi po střelách poukazují na to, že poškození jsou alespoň půl roku stará. Najet při cestě 4000 km v poškozeném autě úsek dlouhý 2000 km, kde většinou neprobíhají boje, je velmi zajímavý způsob kličkování. Navíc, pokud by to byla pravda, svědčilo by to o úžasné bezpečnosti na našich silnicích, když by něco takového mohlo bez povšimnutí projet přes celé Slovensko a většinu České republiky.

foto fb Policie Chýně

Očkováno 3. dávkou je již jen 50% lidí, 8% ještě o ní uvažuje

24. června 2022, z domova

Průzkum Českého rozhlasu a PAQ Research na 1600 repondentech potvrdil klesající zájem o očkování. Podle nich není vůbec očkováno 23 % lidí a dalších 15 % se již očkovat nechce. 4 % není rozhodnuta.

Blíží se konec EET

24. června 2022, z domova

EET by měla skončit ke konci letošního roku. Poslanci v prvním čtení  podpořili vládní návrh, který ji bez náhrady ruší.

foto E.T. Rick L unsplash

 

 

 

Senát se snaží omezit právo vyjadřovat se ombudsmanovi

24. června 2022, z domova

Ombudsman Křeček na sociálních sítích napsal „Pomáháme, jak můžeme, na úkor vlastních občanů, a ještě se máme nechat urážet,“ napsal.

Křeček před senátem uvedl: „Pokud by nezávislý veřejný ochránce práv neměl možnost bez kritiky členů zákonodárného sboru sdělovat, co občané denně vidí kolem sebe, pak by to s naší úrovní demokracie bylo ještě horší, než si mnozí občané myslí. Názory mohou být různé, ale ať mi někdo řekne, kde neříkám pravdu.“

Usnesení, které kritizuje veřejného oprávce práv Stanislava Křečka za jeho výroky vůči menšinám a uprchlíkům, prosadil předseda senátorského klubu Senátor 21 a Pirátů Václav Láska.

Jindřich Nosek CC BY-SA 4.0

Ukrajinští vojáci se stahují ze Severodoněcka

24. června 2022, z domova

Přes propagandistické informce Ukrajinců o potenciálu její armády se Ukrajinci stahují ze Severodoněcka.

Američané to přesto hodnotí za úspěch. Ukrajinci podle amerického Institutu pro výzkum války „v zásadě dosáhli svého cíle“ tím, že v bitvě zpomalili a oslabili ruské jednotky.

 

V Německu začalo vysílat protirežimní rádio

24. června 2022, ze světa

V Německu začalo vysílat 24 hodin denně nové rádio Kontrafunk (kontrafunk.radio) pod heslem „hlas rozumu“ (Die Stimme der Vernunft). Cílem konzervativního rádia je nabídnout ve veřejném prostotu jiné názory než mediální mainstream. Rádio je velmi dobře personálně obsazené, protože se do jeho řad zapojila řada bývalých redaktorů veřejnoprávních médií jako ZDF, ARD apod.

Cílem je „občanský odpor“ proti mediální propagandě, která má za cíl uničení bílého Německa. Rádio chce nabídnout alternativní a pravdivé názory na multikulturní společnost. LGBT a gender propagandu a ekologii.

Rakousko ruší povinné očkování

24. června 2022, ze světa

Rakousko formálně zavedlo povinnost očkování proti covidu 5. února, které zpočátku netrestalo. Trestně vymáhat očkování chtělo začít od příštího týdne. Nyní ministr zdravotnictví Johannes Rauch a ministryně pro ústavní záležitosti Karoline Edtstadlerová oznámili, že se zákon ruší a po třech měsících situaci přehodnotí.

Od 16. března měla hrozit ve zjednodušeném řízení pokuta do 600 eur (15 400 korun), v řádném procesu až do 3 600 eur.

Stále však vládní úředníci vyhrožují, že by se očkovací povinnost mohla vrátit.

V Rakousku proti povinnému očkování probíhaly masové mnoha desetitisícové demonstrace v řadě měst. 

Ministerstvo vyhrožuje respirátory a 4. dávkou

24. června 2022, z domova

Ministerstvo již připravuje kampaň na další vlnu. Smejkal a Hostomský opět přicházejí s doporučováním další dávky.

Náměstek Josef Pavlovic v rozhovoru pro iDNES.cz vyhrožuje, že respirátorům se na podzim nevyhneme, hrazené PCR testy se ale nevrátí.

Na příkladu Portugalska, kde je největší proočkovanost v Evropě a šíří se tam nejvíce nové mutace, je jasně prokázáno, že očkování je spíše kontraproduktivní. A na příkladu Švédska je prokázáno, že jsou i kontraproduktivní jakékoliv restrikce.



Novější (25. června 2022)Starší (23. června 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved