<– 22. června 2022 –>

Fialův projev ve zkratce a obrazem

22. června 2022, z domova

Přes různá očekávání Fiala ve středečním projevu v 8 hodin večer neřekl žádnou novou informaci. Nenabídl žádná řešení kromě rozdávání peněz ze státního rozpočtu. Fialovou mantrou bylo odříznutí se od ruského plynu a napojování se na jiné dodavatele ať to stojí co to stojí. Rostoucím cenám potravin se Fiala zcela vyhnul, vyjma zmínky o tom, že se Rusko snaží narušit světový trh s potravinami. Fiala se vůbec nezmínil o problému napojení vládních představitelů na magistrátní mafii.

Dále sdělil následující:

Vláda za nic nemůže, za vše může Putin a minulá vláda Andreje Babiše,

v následujících měsících lidi čeká cenový šok,

Rusko je nespolehlivý dodavatel, (ve skutečnosti je zatím ČR nespolehlivým odběratelem – pozn. red.)

bude nás to stát spoustu úsilí a hodně peněz,

proces kontroly nad sítí tuzemských klíčových elektráren není řešení pro tuto zimu, (s tím nesouhlasí celá opozice – pozn. red.)

i když je státní rozpočet napjatý, uvolníme celkem 66 miliard korun ze státního rozpočtu,

ruší se povinná platba za obnovitelné zdroje,

dalším opatřením bude úsporný tarif,

dáme dalších 10 miliard korun teplárnám,

„nárůsty cen energií, jež nás čekají v dalších měsících, budou pro mnohé z vás šokem,“

nadále platí možnost získat individuální podporu formou příspěvku na bydlení pro každého, komu výdaje na jeho bydlení přesáhnou jednu třetinu jeho příjmu,

„snažíme se, aby stát fungoval lépe a přátelštěji“  a

„stát je tady od toho, aby v takto mimořádné situaci nabídl pomocnou ruku.“ (tedy zřejmě ne od toho, aby problémy řešil systémově – pozn. red.)

foto screen TV:

Na Strahově odhalen punkový pomník

22. června 2022, kultura&historie

Na pražském Strahově byl dnes odhalen pomník ke čtyřicátému výročí založení punkové kapely Visací zámek. Autorem je David Černý, základem pomníku je traktor Zetor 40.

K 40. výročí proběhne 25. června na Strahově open air koncert u kolejního bloku 11. Jako hosté vystoupí Plexis, Znouzectnost a Záviš.

foto Alena Olšanová

 

 

Řádění magistrátní mafie je jen fialová mlha

22. června 2022, názory&komentáře

České mediální bahno je přesyceno velmi podrobnými detaily o tom, kam všude lze aplikovat kokain a davy jásají, že se konečně přišlo na ten pořádný hnus a lidé se předhánějí v tom, kdo to říkal dřív. A policie jedná a soudy fungují, protože uvalují vazby na ty největší zločince. Ano, je to dobře, ale!

a) je to úplně běžná politická hra, která není ničím překvapivá a strhuje na sebe příliš pozornosti,

b) za situace běžného stabilního fungování země by to mohla být hlavní zpráva dne, jenže

c) oproti tomu co se děje s národními statky a majetkem jednotlivců je to okrajový problém a

d) co je na tom jediné trochu zajímavé, není to, že to jsou také zloději jako drtivá většina dosavadních politiků. Ale že tato skupina zcela amorálních bytostí ve jménu „evropských“ pseudohodnot likviduje bez mrknutí oka hodnoty, které náš národ budoval nejen desetiletí, ale dokonce staletí. Hospodaření dopravních podniků je proti tomu zrnko písku z celé pouště.

Fialovi je to na pohled témeř jedno a je dokonce možné, že pokud už to přímo vládnoucí fialová partička přímo nezinscenovala, tak jí to přinejmenším vlastně vyhovuje. Zamete si na svém prahu, davy jsou spokojeny, že padají hlavy, na postupnou likvidaci státu není chvilku vůbec vidět a hlavně musíme to vše hezky ustát, protože „vlastně předsednictvo v EU, a to si přece nemůžeme udělat ostudu jako minule.“

Ale pokud by se na to lidé podívali z jiného úhlu pohledu než nám předvádějí propagandistická mainstreamová média, totiž, že i když prasata chrochtají a mlaskají a perou se mezi sebou, o to víc je potřeba se tím nenechat magnetizovat a naopak si o to víc posvítit na další a další kroky Fialy, který likviduje národní hospodářství, ignoruje jakékoliv možnosti zatáhnout za záchranou brzdu a hlavně s naprostou amorálností naplňuje pseudomorální „unijní“ hodnoty bez ohledu na obyvatele naší vlasti, tak i tato aférka nás může posunout blíže ke konci fialového řádění. A ostuda před EU se stane naší národní povinností.

Aby už to bylo zítra!

fotka Jakub Kriz unsplash

Václav Hrabák

Německo nesouhlasí se zákazem spalovacích motorů od roku 2035

22. června 2022, ze světa

Německá vláda nebude souhlasit s plánem EU zakázat od roku 2035 prodej nových aut se spalovacími motory. Uvedl to německý ministr financí.

Přestože rostou ceny potravin, řepkový i slunečnicový olej se dál pálí jako palivo

22. června 2022, ze světa

17 tun řepkového oleje se denně v celé Evropě přimíchává dopaliv, přestože je oleje nedostatek a jeho cena roste. Nejvíce řepky se dováží z Ukrajiny, která se nyní potýká s jinými problémy. Podle The Guardian se 58% řepkového a 9 % slunečnicového oleje v Evropě mezi lety 2015 a 2019 použila k přimíchávání do paliv. Ekvivalent dalších 14 milionů lahví denně palmového a sójového oleje – většinou z Indonésie a Jižní Ameriky – se také spálí na palivo, uvádí výzkum. Tohle se děje, jak upozorňuje The Guardian, v době, kdy rapidně rostou ceny potravin.

„Supermarkety musely přidělovat rostlinné oleje a ceny stoupají,“ řekl Maik Marahrens z kampaně skupiny Transport & Environment, která výzkum provedla. „Přitom v našich autech denně spalujeme tisíce tun slunečnicového a řepkového oleje. V době nedostatku musíme dát přednost jídlu před palivem.“

Pokud by se půda používaná k pěstování pro bioetanol ve Velké Británii místo toho věnovala potravinářským plodinám, mohlo by se nasytit dalších 3,5 milionu lidí ročně, podle jiné studie zveřejněné v pondělí Green Alliance.

"V době, kdy ruská válka ohrožuje lidi v méně rozvinutých zemích hladem, je neobhajitelné nadále zvyšovat spotřebu biopaliv," řekl Dustin Benton, politický ředitel Zelené aliance. "Snížení biopaliv je nejrychlejší způsob, jak v této krizi řešit celosvětový hlad."

zdroj citátů: The Guardian

Fotka od Tilgnerpictures z Pixabay 

Fiala dnes v 8 večer promluví

22. června 2022, z domova

Fialův projev mají v 20:00 hodin přenášet všechny hlavní televizní stanice.

foto screen CNN Prima news

 

 

 

22. června den bez kalhotek

22. června 2022, zdraví

Mezinárodní den bez kalhotek je zejména dnem pro ženy, které se stydí, nebo jim to přijde trapné, neslušné, divné, než aby se to odhodlaly zkusit. A mohou zjistit, že se cítí svobodněji a mnohem líp.
 
„Vzpomínám si, jak jsem si to nechtěla dovolit. Byla doba, kdy mi přišlo přirozené se pořád chránit a používat spodní kalhotky. Kalhotky se staly mým přirozeným instinktem, ráno vstanu a první co si na sebe obléknu, je spodní prádlo. Máš to tak možná taky. Už je to delší dobu, co jsem si uvědomila, že mému intimnímu zdraví nejvíc prospěje, když sundám kalhotky a dovolím si volně dýchat. Je to super pocit! Yoni, jakoby se cítila volná a nespoutaná. Dokonce mám pocit, že díky tomu dokážu prožívat větší vzrušení a pocit svobody.
Ženy zkuste to a odložte aspoň v letních dnech své spoďáry. Rychle se na to zvyká a věřte mi, že si to budete dopřávat pravidelně.
Kalhotky to je téma. Když si uvědomím, že většina žen nenosí bavlněné spodní prádlo, ale přirozeně nosí sexy krajkové umělé kalhotky, tak je mi z toho smutno. Spoustu intimních potíží je ze špatného spodního prádla, které vlastně ani není pohodlné, ale je jakoby na oko líbivé. Kalhotky by měly být příjemné, jemné, lehoučké, co nejmíň toxické. Ale stejně není nad to si dopřávat pravidelné odkládání a nechat na yoni působit element vzduchu.
Bez – kalhotek je afirmace letních dnů.
S láskou, Monika.“ (text fb Imwoman.cz)

foto Алина Осипова z Pixabay 

Vltavské kulturní okénko: U dvou zlatých medvědů

22. června 2022, kultura&historie

U dvou zlatých medvědů

Dům „U dvou zlatých medvědů“ v Kožné ulici čp. 475/1 se pyšní zejména mistrovskou prací ve formě pozdně renesančního portálu s domovním znamením, které má hermetický význam. Tento dům je označován také jako „magický čep Prahy“. Ve zdejších sklepeních je dávná hlavní křižovatka řady středověkých podzemních chodeb. Z pražského hradu sem jimi kdysi chodil také Rudolf II.

Dům je poprvé zmíněn roku 1403, kdy se zde spojily dva starší románské domy a pivovar. Jeho portál je přesně směřován k astronomickému severu. Medvědi po stranách znázorňují souhvězdí Velké a Malé medvědice. Tyto jsou však zachyceny v astronomické situaci mezi letním slunovratem a svatojánskou nocí. Pouze v tento okamžik je totiž z našeho pohledu ze země Velká medvědice nalevo a Malá napravo. Po zbytek roku je tomu vždy naopak. 

Nejbližší MHD zastávka: Staroměstská

Jan Betko

SÚKL potvrdil úmrtí po vakcíně

22. června 2022, zdraví

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) potvrdil, že eviduje případ úmrtí, jenž pravděpodobně souvisel s očkováním proti covidu vektorovou vakcínou. Příčinou smrti byla trombóza. Na tiskové konferenci to řekl ředitel sekce registrací SÚKL Tomáš Boráň.

SÚKL přijal více než 12 000 hlášení na nežádoucí účinky očkování proti covidu a 174 podezření na úmrtí. Podhlášenost u nežádoucích účinků léčiv se celosvětově pohybuje kolem 1 %. Reálně tak skutečné problémy mohly nastat u stonásobného počtu lidí.

Šéf WHO věří, že koronavirus unikl z čínské laboratoře ve Wu-chanu

22. června 2022, z domova

Zatímco Světová zdravotnická organizace (WHO) tvrdí, že všechny hypotézy ohledně původu covidové pandemie zůstávají na stole, její šéf Tedros Adhanom Ghebreyesus osobně věří, že koronavirus unikl z čínské laboratoře ve Wu-chanu po „katastrofické nehodě“ v roce 2019. S odkazem na nejmenovaný vysoký zdroj z kruhů britské vlády to napsal deník Daily Mail. WHO původně přijala tvrzení Pekingu, že únik z laboratoří je „konspirační teorie“. (echo24.cz)

Kyjev – oblíbené místo setkání celebrit

22. června 2022, ze světa

Setkání v Kyjevě s tamním prezidentem se stalo oblíbeným cílem světových celebrit. Na snímku setkání Zelenského s Benem Stillerem.

 

 

 



Novější (23. června 2022)Starší (21. června 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved