<– 25. října 2023 –>

Středeční Vltavský monitor 25. 10.

25. října 2023, monitor

---A. POLITIKA, SOCIOLOGIE, VZDELAVANI  (ALTERNATIVNI MEDIA/SOCIALNI SITE - “SKLADANI MOZAIKY”)—
https://www.protiproud.info/politika/7522-lhani-a-cenzura-jsou-uz-nesnesitelne-westminsterska-deklarace-spojila-brehy-tyranie-posilila-covidem-136-hlasu-za-miliardy-otroku-systemovy-teror-i-zvule-samozvanych-cenzoru-volani-na-spici-u-nas-jako-vzdy-ticho-po-pesine.htm
Belle Carter komentuje pozoruhodný akt svědčící o tom, že míra omezování svobody probouzí osobnosti napříč světonázory, jakkoli se nám tuto a jí podobné iniciativy snaží naše "objektivní" média všemožně zatlouct…
Skupina 136 akademiků, historiků a novinářů ze všech směrů politického spektra - zleva, zprava i ze středu - vydala 18. října Westminsterskou deklaraci. Dokument upozorňuje prezidenta Joea Bidena, že rychle rostoucí cenzura za jeho režimu "podkopává základní principy zastupitelské demokracie" a že nejlepším způsobem boje proti dezinformacím je svoboda slova.
Prohlášení je výsledkem setkání obránců svobody slova z celého světa, kteří se sešli koncem června v londýnském Westminsteru.

https://www.protiproud.info/politika/7520-nesnesitelna-lehkost-destrukce-rodiny-ani-vychovny-pohlavek-uz-brusel-nedovoli-domovni-duvernice-ozivaji-trest-a-rad-dite-potrebuje-ods-na-zadech-s-top-09-a-lidovci-miri-do-zahuby-nepredelavejme-fungujici-svet.htm
Ivo Strejček se zamýšlí nad dalším absurdním nařízením Bruselu (právě aplikovaným Fialovou vládou) o zákazu tělesných trestů a komentuje rozhodnutí ODS jít společně s umírajícími TOP 09 a Lidovci i do evropských voleb jako další krok k vymazání ODS z politické mapy naší země

Ministerstvo spravedlnosti chce zakázat jakékoliv tělesné trestání dětí. Česká republika prý patří k posledním zemím EU, kde jasné uzákonění takového zákazu chybí.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/hlasatele-ideologii-dohani-realita-rika-hamplova/
"Více a rychleji. Scholz volá po masových deportacích nelegálních migrantů." Tak zní titulek článku na serveru novinky.cz, který se rozhodla okomentovat senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/zboril-politicky-chaos-v-eu-i-na-strednim-vychodu-generuje-nove-suvereny/
<< NĚCO Z HISTORIE >> V našem historickém okénku bychom si mohli připomenout 375. výročí takzvaného Vestfálského míru, který zakončil třicetiletou válku.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/hamplova-o-politickych-modelech-a-modelkach-fialo-naslouchej/
Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová srovnala strategii premiéra Fialy se strategií módní značky Victoria's Secret. Podle ní tento výrobce na rozdíl od českého předsedy vlády naslouchá tomu, co lidé poptávají.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Bartusek-Prisaha-Sedm-tisic-za-kazdy-prechod-hranice-a-15-5-milionu-pro-prevadece-744967
Víte, jak funguje nelegální migrační trasa do Evropy přes převaděče, kolik se za ní platí nebo jak složité je pašeráky najít? Nám se podařilo získat informace přímo od lidí, kteří si tím prošli. Tým hnutí Přísaha se před nedávnem vrátil z pracovní cesty z Itálie, která je současně jednou z nejvíce zasažených míst nelegální migrací v Evropě, a monitoroval situaci i to, jak k tomu dochází a jaké slabiny má EU v boji proti nelegální migraci.
Převaděčství jako organizovaný zločin je nejhlavnější příčinou nelegální migrace v Evropě, proto jsme se také zajímali, jak přesně funguje. Existují dvě hlavní trasy, ta první je balkánská a využívají ji především lidé, migrující z Pákistánu, Afghánistánu, Sýrie a ti, kteří jdou přes Turecko. Tato trasa se nicméně stala kvůli zesíleným kontrolním hlídkám na hranicích o dost dražší. I z toho důvodu uprchlíci ze subsaharské Afriky cestují přes Středozemní moře povětšinou do Itálie. Itálie má 7600 km dlouhé pobřeží a na 450 ostrovů, které jsou již vstupem do schengenského prostoru! Je téměř nemožné takto široké vnější hranice udržet pod kontrolou.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Vladimir-Ustyanovic-Izrael-a-jeho-povinnost-obrany-744980
Izrael nemá právo se bránit proti palestinským teroristickým fanatikům, je to přímo jeho povinnost na základě Charty práv OSN.. Izrael má povinnost likvidovat všechny teroristy, kteří spáchají teroristický čin na izraelských občanech.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Cunek-Neutralni-Ukrajina-naraznikove-pasmo-Cesi-uz-celou-tu-hru-prokoukli-744956
„Myslím si, že kontroly jsou dohodou ministrů vnitra. Teď, když už převaděčů není tolik a když se v zimě neutíká, tak být nemusejí,“ uvedl mimo jiné v rozhovoru senátor a staronový starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL). Řeč byla i o Ukrajině. Ta má být dle Čunka neutrální a má tvořit nárazníkové pásmo mezi Západem a Ruskem. „Jsem přesvědčen, že v České republice je většina lidí, kteří dobře vědí, jak to je, a tuto hru už dávno prokoukli,“ řekl Čunek k tématu, na které má většina jeho strany opačný názor.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Gaza-Rusko-Iran-Americky-general-pohovoril-o-ose-zla-744919
Za konfliktem v Gaze hledejte společnou pachatelskou ruku Ruska a Íránu, oznámil světu bývalý velící generál americké armády v Evropě Ben Hodges. Upozornil, také, že případná pozemní operace izraelské armády (IDF) v Gaze má tři hlavní rizika. Jedno souvisí s libanonským hnutí Hizballáh, kterému poslali vzkaz francouzský prezident Macron a izraelský prezident Herzog.

https://www.pokec24.cz/politika/dve-dyky-putina-poslou-americkou-letadlovou-lod-ke-dnu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dve-dyky-putina-poslou-americkou-letadlovou-lod-ke-dnu
Jen nejvyšší představitelé Ruské federace a někteří zahraniční špioni vědí, kolik stojí hypersonická střela Kinžal.  Každý ale ví, že stavba letadlové lodi USS Gerald R. Ford stála americkou vládu 13 miliard dolarů. To nezahrnuje výzkum a vývoj v hodnotě téměř 5 miliard.
Setkání těchto dvou high-tech produktů lidstva bude skutečně tragické, protože jeden je předurčen zničit druhý.  Tolik peněz – a v troskách!

https://www.pokec24.cz/politika/skandal-v-osn-pote-co-generalni-tajemnik-prohlasil-ze-teroristicky-utok-hamasu-neprobehl-ve-vzduchoprazdnu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=skandal-v-osn-pote-co-generalni-tajemnik-prohlasil-ze-teroristicky-utok-hamasu-neprobehl-ve-vzduchoprazdnu
Na zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku generální tajemník Antonio Guterres řekl, že „útok Hamasu na Izrael 7. října „se neudál ve vzduchoprázdnu“.
Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan v úterý generálního tajemníka vyzval, aby rezignoval, poté, co Guterres řekl, že útok Hamasu 7. října „neproběhl ve vzduchoprázdnu“. Tento výrok byl interpretován jako ospravedlnění teroristického útoku proti izraelským civilistům.
“Nemá žádné ospravedlnění ani smysl mluvit s těmi, kteří sympatizují s nejstrašnějšími činy spáchanými na občanech Izraele, především národně uznávanou teroristickou organizací,” řekl Erdan.
“Vyzývám Guterrese, aby okamžitě rezignoval,” napsal Erdan na Twitteru.

https://www.pokec24.cz/blog/sok-brusel-vcera-varoval-ze-se-jen-v-belgii-ilegalne-sans-papiers-pohybuje-az-200-000-potencialnich-teroristu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sok-brusel-vcera-varoval-ze-se-jen-v-belgii-ilegalne-sans-papiers-pohybuje-az-200-000-potencialnich-teroristu
Šok! Brusel včera varoval, že se jen v Belgii ilegálně “sans papiers” pohybuje až 200 000 potenciálních teroristů! Šéf policie přiznal, že jen za minulý měsíc v centru Bruselu zatkli 200 ilegálních imigrantů, kteří spáchali těžké zločiny!
Masová imigrace do Evropy rozpoutaná v minulých letech bruselskými Eurokraty nyní nese své trpké ovoce! Jeden z nejvyšších šéfů belgické policie Michael Gooverts, (foto dole), přiznal tento týden v rozhovoru pro místní deník De-Tijd, že v Belgii se nyní nekontrolovatelně pohybuje 100 až 200 tisíc nelegálních imigrantů, kteří nemají žádné dokumenty, (v originále rozhovoru: sans papiers), nikdo neví – kolik jich přesně je, z čeho žijí, ani kde se zdržují, a policie je proti jejich každodennímu kriminálnímu, a i teroristickému řádění, naprosto bezbranná. Jedním z těchto nelegálních imigrantů sans papiers byl i tuniský terorista, který vraždil v Bruselu minulý týden.

https://pravyprostor.net/?p=167644
Chálid Mašál byl v letech 1996 až 2017 šéfem teroristické organizace Hamas. Nějaký čas pak nezastával oficiálně žádnou funkci, až se v roce 2021 stal ředitel odboru pro záležitosti diaspory.

https://pravyprostor.net/?p=167636
Ještě relativně nedávno se zdálo nemožné, aby se lidé byli ochotni vzdávat různými způsoby peněz. Žijeme však v době převratných změn majících za úkol zničit prosperující společnost a snaha vytvořit budoucí generaci závislou na vrchnosti dostává reálné obrysy. Způsobů, jak udělat závislými i dosud vcelku dobře vydělávající obyvatele planety, přibývá. Postupně nás tak drtí soukolí, jehož jednotlivými částmi jsou banky, daně, omezování pohybu a destrukce společnosti.

https://pravyprostor.net/?p=167638
Pamatujete na Muammara Kaddáfího? Toho plukovníka, který se v roce 1969 stal vůdcem libyjské revoluce a vládl tam až do roku 2011, kdy ho chytili Západem podporovaní povstalci, zlynčovali ho a zabili. Byl to beduín a tak byl řádně cáklý. Měl výstřední vystupování, byl na hezké holčičky, dovedl politicky různě lavírovat… sbližoval se s Východem i Západem, financoval teroristické skupiny a dával od nich ruce pryč, financoval Sarkozymu i Berlousconimu kampaň, ale vůbec mu to pak nepomohlo.

https://pravyprostor.net/?p=167642
Dnes se hodně píše o cenovém vývoji a pozornost se upírá především na to, zda a kdy již se cenový růst dostane ke slíbené úrovni 2 % meziročního růstu cen a bude nám všem dobře.
Přitom na našem trhu jsou i některé další – možná i více zajímavé jevy, které zůstávají opomenuty. Možná proto, že to rozhodně není populární.

https://pravyprostor.net/?p=167640
Kdo by neznal Billa Gatese, hrdinného filantropa, který chce svým jměním zachránit svět před globálními problémy. V tomto článku poznáte zcela jinou tvář tohoto muže. Například jak diktuje světovému zdravotnictví, manipuluje zpravodajskými médii, proniká do potravinářského průmyslu, uplácí vlády, prosazuje manipulaci s počasím, podporuje genetické manipulace, vyvíjí technologie pro totální kontrolu a mnoho dalšího.
1. BILL GATES – OČKOVACÍ PAPEŽ
Bill Gates, člověk bez jakéhokoli lékařského vzdělání, byl na Světovém zdravotnickém shromáždění prohlášen za šéfa Globálního imunizačního plánu 2012-2020, čímž se stal zodpovědným za očkování celého lidstva. Dává to smysl? Nebo se za tím skrývá mnohem větší agenda, jejímž cílem je vytvořit svět, v němž se všichni lidé budou moci zapojit do společnosti pouze tehdy, pokud se nechají několikrát ročně očkovat?
2. BILL GATES – SVĚTOVÝ DIKTÁTOR
Bill Gates je hlavním sponzorem Světové zdravotnické organizace (WHO), což mu umožňuje mít nad ní plnou kontrolu. Bill Gates osobně najal ředitele WHO Tedrose, který býval militantním komunistickým teroristou v Etiopii. WHO iniciovala „pandemickou smlouvu„, která jí dává totalitní kontrolu nad všemi zeměmi světa pokaždé, když vyhlásí pandemii. Pokud pochopíme, že WHO je v podstatě řízena Billem Gatesem, víme, že pandemie v podstatě staví Gatese do pozice světového diktátora.

https://www.iportal24.cz/nazory/ostra-tygri-streda-davida-ploce-manzelstvi-pro-vsechny-ne/
Možná se pod tíhou složité situace na Ukrajině či Blízkém východě nestíháme věnovat likvidaci tradičního světa a možná právě s tím západní zlo počítá. Mezinárodní konflikty odvádějí pozornost od dalších odporností, které povedou k likvidaci všeho, co nám ještě zbývá. Pokud ty odpornosti budou uzákoněny…
Budu se dnes opakovat, ale pravda je krásná věc a krásných věcí bychom si měli dopřávat co nejvíce. Společnost, ve které žijeme, byla vybudována našimi předky na tradičních hodnotách. Jednou z těchto hodnot je manželství mezi mužem a ženou. Svazek, který přetrval po tisíce let evoluce, má však nyní být zničen. A proč? Protože se někomu zdají být práva homosexuálních menšin nedostatečná. Protože většina musí být ponížena na úkor menšiny.

https://www.iportal24.cz/zahranici/hersh-izrael-je-pripraven-zaplavit-tunely-v-gaze-v-nichz-mohou-byt-rukojmi/
Izrael zvažuje možnost zaplavení podzemních tunelů Hamásu před zahájením pozemní operace. To znamená, že izraelské vedení je připraveno »odepsat rukojmí« v enklávě, uvedl americký novinář Seymour Hersh, držitel Pulitzerovy ceny, na svém blogu Substack s odvoláním na své zdroje.
»Izrael v současné době mění Gazu v trosky neustálým bombardováním a v blízké budoucnosti plánuje zahájit pozemní invazi,« napsal novinář.

Hersh s odvoláním na amerického představitele rovněž uvedl, že izraelské vedení zvažuje zaplavení rozsáhlého systému tunelů Hamásu před vstupem svých vojsk. »Takový čin by mohl znamenat, že Izrael je ochoten odepsat stále ohrožená rukojmí,« dodal Hersh.

https://www.iportal24.cz/featured/soucasnost-a-vyhlidky-tuzemskeho-stavebnictvi/
Stavebnictví je přirozeně důležitou součástí každé ekonomiky. Jeho stav do značné míry odráží celkovou hospodářskou situaci státu a zároveň významně ovlivňuje vývoj hrubého domácího produktu. Aktuální úrovní tuzemského stavebnictví se ve svém článku »Stavební produkce letos klesá«, zveřejněném v říjnovém čísle časopisu Statistika&My, podrobně zabývá Petra Cuřínová, vedoucí Oddělení statistiky stavebnictví a bytové výstavby Českého statistického úřadu. Všímá si i rizikových faktorů, jež brání stavebnictví v růstu, a nechybí ani hlubší vhled do problematiky bytové výstavby, včetně velice zajímavého historického porovnání.
Úvodem statistička shrnuje výsledky z posledních let. Tuzemské stavebnictví podle ní zažívalo v posledních letech dobré roky. Jeho produkce rostla, s výjimkou roku 2016, kdy ovšem sehrála roli zejména vyšší srovnávací základna z předchozího roku, v němž se dočerpávaly fondy především na inženýrské stavby, a celkem logicky i covidového roku 2020. Rok 2022 přinesl růst o 2,6 procenta, ke kterému přispělo jak pozemní stavitelství, což jsou zejména stavby budov, tak inženýrské stavitelství, které zahrnuje budování infrastruktury, především dopravní.

https://zvedavec.news/komentare/2023/10/9837-izrael-je-opakovane-pristizen-pri-lzi-a-my-mu-znovu-uverime.htm
Západní politici a média se chovají, jako by byli permanentně očarováni, a soucitně se oddávají i těm nejšíleněji nepravděpodobným popíráním ze strany Izraele, že se dopustil válečných zločinů.
Jak poznamenal Lenin: „Dostatečně často opakovaná lež se stává pravdou“.
Můžeme jít ještě dál. Nikdy nezáleží na tom, jak často je Izrael přistižen při lži, protože jeho další lež bude mít výhodu pochybností. Západní média se odmítají poučit z minulosti.

https://zvedavec.news/komentare/2023/10/9834-5g-vykonne-radarove-stanice-elektromagneticka-pole-globalni-rozsah-ptaciho-armagedonu.htm
Anders Brunstad mě upozornil na instalaci jedné z nejvýkonnějších radarových stanic na světě na poloostrově Varanger ve Finnmarku v Norsku těsně předtím, než na celém poloostrově uhynuly desetitisíce ptáků. Na jižním a východním pobřeží poloostrova také nedávno přibyly služby 4G+ a stále častěji i 5G.
V přírodní rezervaci Ekkerøy na jižním pobřeží poloostrova uhynulo na přelomu července a srpna 2023 nejméně 15 000 ohrožených sýčků. Hnízdí tam v létě na vysokých útesech, kde jsou přímo v palebné linii radaru, který je vzdálen 50 kilometrů. Restaurace na Ekkerøy byla nucena na léto zavřít, protože z ní „pršeli“ mrtví ptáci. Celková populace těchto mořských ptáků v Norsku činila jen asi 50 000 jedinců. Mrtvé rybáky a další druhy racků byly také sbírány. Polovina jeřábů na Ekkerøy uhynula.
Radar nazvaný Globus III postavily Spojené státy na ostrově Vardøya v nejvýchodnějším norském městě Vardø, které leží přes záliv na severu Ruska. Podle všeho je součástí sítě civilní obrany zvané Space Fence. Podrobnosti o tomto místě byly utajovány, ale na webových stránkách americké vlády SAM.gov jsem našel žádost o informace zveřejněnou 22. února 2022. Uvádí se v ní:

https://zvedavec.news/komentare/2023/10/9831-spejeme-do-katastrofy-intenzivni-valecna-horecka-ve-washingtonu.htm
Bidenův režim odmítá bránit hranice USA, ale neváhá vyslat na obranu izraelských hranic letadlové lodě a 101. výsadkovou divizi USA. „Kryjeme Izraeli záda,“ prohlašuje donekonečna americký židovský ministr zahraničí. „Amerika si může dovolit dvě války,“ prohlašuje americký židovský ministr financí. Ale zapomeňte na ochranu vlastních hranic a na zátěž pro americké daňové poplatníky.
Zdá se, že naše vláda je v zajetí kohosi a riskuje naše životy a blahobyt v zájmu jiné země.
Zdá se, že všichni ve Washingtonu, republikáni i demokraté, zejména republikáni, mají intenzivní válečnou horečku. Zatímco Washington rychle eskaloval konflikt nasazením amerických vojenských sil do oblasti, republikánský senátor z Jižní Karolíny Lindsey Graham obviňuje z eskalace Írán a vydává výhrůžku: „Pokud budete tuto válku eskalovat, přijdeme si pro vás.“ Graham pokračuje ve svých výhrůžkách naším jménem Íránu s tím, že USA „vyřadí Írán z ropného byznysu“. Stejně jako Izrael a židoameričtí neokonzervativci je Grahamovým cílem libanonská milice Hizballáh: „Jsem připraven použít vojenskou sílu, abych zničil zdroj financování Hamásu a Hizballáhu“.

https://cz24.news/sorosova-nadacia-je-na-pokraji-kolapsu-pretoze-miliony-ludi-povstavaju-proti-novemu-svetovemu-poriadku/
Sorošova nadácia prepúšťa väčšinu svojej pracovnej sily a zatvára kancelárie v mestách po celom svete, keďže milióny ľudí povstávajú a odmietajú „Nový svetový poriadok“.
Sorošova Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF) je nútená za posledné 3 roky podstúpiť už druhú reštrukturalizáciu. To znamená, že táto extrémistická krajne ľavicová organizácia zredukuje svoj globálny personál o viac ako polovicu.
Podľa uniknutých e-mailov, ktoré získala agentúra Bloomberg, sa predstavenstvo tejto globalistickej organizácie v lete rozhodlo prepustiť zamestnancov a zatvoriť kancelárie po celom svete.
„Vzhľadom na júnové rozhodnutie predstavenstva znížiť počet zamestnancov o viac ako 40%, je potrebné, aby sa náš počet zamestnancov a náš priestor pôsobnosti nevyhnutne zmenšili,“ vyhlásil viceprezident OSF pre programy Binaifer Nowrojee v jednom z e-mailov, ktoré videla agenura Bloomberg.
„Už nemáme kapacity na prevádzkovanie viacerých malých kancelárií, preto sme prijali rozhodnutie ďalej zredukovať naše pobočky,“ varoval Nowrojee.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/media-obvineni-izraele-v-poradu-mate-slovo.A231024_201217_p_zahranici_nef#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=pes&utm_content=main
V pořadu Máte slovo, který odvysílala veřejnoprávní ČT ve čtvrtek 19. října, zazněla tři závažná a bizarní sdělení, jež si zaslouží uvést hned na začátku.
1) Že tunely pod pásmem Gazy už údajně dávno nejsou v provozu. Tuto myšlenku vyslovil orientalista Petr Pelikán a měla by se okamžitě sdělit generálnímu štábu Izraelských obranných sil, neboť ti se zřejmě zcela zbytečně chystají na těžké boje kolem těchto tunelů.
2) Že Izraelci – v roce 1948 – vytrhávali těhotným ženám děti z břicha a před tím uzavírali sázky, zda to bude holčička, nebo chlapeček. Tuto informaci vyjádřenou formou rétorické otázky sdělila paní Hannah Hammadová ze Sdružení přátel Palestiny. Nikdo ji nekorigoval, ani nežádal doložení.
3) Informace, že Izrael chystá „kolektivní trest“ obyvatelstva v pásmu Gazy. Toto obvinění vyjádřila sama moderátorka Michaela Jílková formou otázky, kdy se ptala, zda si myslíte, že je „kolektivní trest“ správný? Tím tvrdila, že pozemní operace v pásmu Gazy je ve skutečnosti míněna jako „kolektivní trest“.
V první řadě mi vůbec nepřipadá, že by tento formát pořadu byl vhodný pro tak závažné téma. Na necelou hodinu čistého času se do studia naženou 2 diskutující z každé strany, z toho po 1 komentujícím hostu z každé strany, někdy se vyjadřují i lidé z publika. To je 7 diskutujících + moderátorka. Ve výsledku z toho vznikne jen několik výkřiků, na které ani není čas reagovat, nebo něco doložit. Navíc diskuze k Palestině bývají často zablokovány tím, že si „propalestinská“ strana vezme do publika nějakého Palestince, který na sebe výkřiky strhne pozornost a zasekne debatu úplně. Tentokrát zastupovala Palestince paní Hannan Hammadová ze Sdružení přátel Palestiny, jež se ovšem narodila v Československu a žije v Praze. Ta sice mluvila klidně, ale obsah toho, co říkala, byla hrůza.
Proizraleskou stranu zastupovali diskutující Alexandr Vondra a Vladimír Votápek, v roli hosta Martin Ondříček, propalestinskou stranu orientalista Petr Pelikán, poslanec Jiří Kobza a v roli hosta Hannan Hammadová, povoláním terapeutka. Podíváme-li se na web paní Hammadové, pochopíme, že propalestinská strana měla nefér výhodu, jelikož jde o bytost s nadpřirozenými schopnostmi. Paní Hammadová před lety nalezla cestu k vnitřní stabilitě a emočnímu míru, osvojila si umění psycho-terapie. Na seminářích i při individuální hodině vás naučí buď techniku emoční svobody (EFT), nebo „kvantovou transformaci mysli za pomoci programů ukotvených v podvědomí“ (KTF). Do třetice ovládá i techniku, jak si v mysli vymodelovat realitu, jakou si přejeme. Tuto techniku uplatňuje paní Hammadová očividně i na historii arabsko-izraelského konfliktu.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/zrusme-kraje-obnovme-zeme-a-usetrime-miliardy.A231024_184159_p_politika_nef#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=pes&utm_content=main
O této možnosti bychom měli vážně uvažovat. Současných 14 krajů je na Českou republiku moc. Jsou to uměle vytvořené celky, často bez vnitřní soudržnosti. Proto obnovme zemské zřízení a země Čechy, Moravu a Slezsko.
K tomu bychom mohli ještě přidat jako samosprávný celek hlavní město Prahu. Bylo by to něco podobného jako jsou spolkové země v Německu nebo Rakousku, které tvoří historické územní celky, jako třeba Bavorsko, Sasko, případně Korutany, Tyrolsko aj. Statuty spolkových zemí mají i obě hlavní města Berlín a Vídeň. U nás by to mohlo být analogické.
To, že naše historické země jsou rozlohou rozdílné, nevadí. Vždyť v Německu je Bavorsko skoro tak velké jako Česká republika, naproti tomu má statut spolkové země i hanzovní město Brémy.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/prezident-pavel-a-antisemitismus.A231024_170809_p_cirkus_nef#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=pes&utm_content=main
Proti antisemitismu se vyjádřil v krátkém videu na Twitteru-X prezident Petr Pavel. Je to správné a v dnešní době nanejvýš aktuální. Pokud by ale opravdu antisemitismus chtěl důsledně odsoudit, zastavit a potrestat, nemohl by si zvolit obtížnější úkol. Jde totiž o antisemitismus systémový a bez pochopení tohoto pojmu nelze pochopit, co se dnes kolem nás děje.
Podstatu systémového rasismu, tedy konkrétně systémového antisemitismu, výborně charakterizoval vtip z doby komunismu.
Svěřil se Kohn kamarádovi, že se rozhodl emigrovat.
Proč? divil se kamarád. Daří se ti přece dobře…
Dozvěděl jsem se, že se chystají pochytat a pozavírat všechny Židy a kominíky.
Proč kominíky? znovu se divil kamarád.
V tom to je, řekl Kohn.

https://web.litterate.cz/nova-smlouva/
Co udělá správný libtard v pozici premiéra, když zjistí, že vláda ztrácí popularitu? Zvýší daně a začne v médiích tvrdit, že příští volby zase vyhraje. Zavede si totiž korespondenční volbu. Když jste eurohodnotný liberál, tak můžete všechno. Dokonce můžete dělat i to, co jste ještě před dvěma roky vyčítal svému předchůdci. Můžete být mnohem horší hospodář, můžete mít poloviční IQ, můžete do cizí války posílat mraky peněz, můžete nakupovat předraženou a nepoužitelnou výzbroj, pro kterou navíc nemáte infrastrukturu… a nic se neděje. Česká televize je na vaší straně a tak vám nikdo žádnou zapeklitou otázku nepoloží.

https://web.litterate.cz/rozum-a-spravedlnost/
Německou politickou scénou obchází strach ze Sahry Wagenknechtové. Až 27 % voličů, podle různých průzkumů, si dovede představit, že by v budoucnu volilo její stranu.
U příležitosti představení nového stranického projektu Sahry Wagenknechtové a jejích kolegů na spolkové tiskové konferenci dnes 23. října 2023 byl také distribuován zakládající text aliance. Manifest se zaměřuje na čtyři hlavní tematické bloky „Ekonomický rozum“, „Sociální spravedlnost“, „Mír“ a „Svoboda“ a vše následně je podrobně vysvětluje. Převzala jsem manifest strany z webu NachDenkSeiten:
„Naše země není v dobrém stavu. Po celá léta vlády ignorovaly přání většiny. Místo odměňování výkonů se peníze přerozdělovaly od pracovitých k horním deseti tisícům. Namísto investic do kompetentního státu a dobrých veřejných služeb politici plnili přání vlivných lobby, a tím vyprázdnili veřejnou kasu. Místo respektování svobody a názorové rozmanitosti se šíří autoritářský politický styl, který chce občanům říkat, jak by měli žít, topit, myslet a mluvit. Vláda se zdá být zmatená, krátkozraká a jednoduše nekompetentní v mnoha otázkách. Bez nového politického začátku je v sázce náš průmysl a naše malé a střední podniky.

https://web.litterate.cz/tak-pry-se-nam-tu-rodi-nove-nemecko/
Ono totiž tak dlouho ustupujete, až zjistíte, že už nemáte kam ustupovat. Že už tam zkrátka nejste doma.
Začne to nenápadně a plíživě. Začne to pár lidmi, o kterých v podstatě ani nevíte. Najednou už o nich pak víte a zjistíte, že jsou vlastně docela fajn, jen tedy radši půjdete bydlet jinam, protože mají zkrátka jiné návyky, jiné potřeby a jiný denní režim. Co byste nešli, přece nebudete dělat problémy. Nejdříve jim, potom sobě. Vyměníte byt za byt v klidnější části čtvrti. No a potom vyměníte celou čtvrť. A potom možná i město, kam začnete už dojíždět jen za prací.
A pak se strašně divíte, že to máte čím dál tím víc z ruky, ale vám to přece nevadí, vždyť všichni říkají, že je to tak správně. A vy jste přece správný občan. Trochu se tedy začínáte bát ve večerní tramvaji a ani na těch koupalištích to už není ono, ale nesmí se o tom mluvit. Jenže v době, když už se o tom mluvit musí, bývá už většinou pozdě. Teď o tom Německo mluvit začíná v kontextu protižidovských útoků. Teď je překvapeno, že když se díváte příliš dlouho jinam, můžete taky ve finále pěkně mrkat.
Začínají se bouřit policejní odbory, protože podle jejich šéfa: „Demonstranti v posledních dnech na policisty házejí nejen kameny, ale i zápalné nálože. Urážky, které musí jeho kolegové poslouchat na ulicích, ani prý nechce raději opakovat. Pachatelé podle něj ovšem dávají jasně najevo, co si myslí o našem společenském řádu a jeho představitelích, totiž nic. Vysmívají se našemu ústavnímu státu, pohrdají jím a opovrhují jím. Toleranci a právní stát podle něj považují za slabost a směšný ústupek. Naši kolegové zažívají uprostřed Německa naprostou paralelní společnost.“

https://web.litterate.cz/zemedelsky-rebel-pasakem-trojskych-koni-v-tuskove-stade/
Agrounie byla jako politická strana v Polsku oficiálně zaregistrována na jaře letošního roku. Vznikla jako politická divize profesní organizace se stejným jménem, která sdružuje 30 tisíc zemědělských podniků a soukromých farmářů. Do srpna se kolem strany selských rebelů, kteří blokádou dálnic a hraničních přechodů proti dovozům potravin a zemědělských komodit z Ukrajiny způsobili pád bývalého ministra zemědělství Henryka Kowalczyka (PiS), seskupilo asi půl milionu příznivců. V preferencích dosáhli během tří měsíců na 3%, což ale v Polsku nestačí na samostatný vstup do Sejmu. Šéf zemědělské organizace a nové politické strany Michał Kołodziejczak proto hledal cesty, jak do polského parlamentu se svojí skupinou proniknout v rámci volební koalice. Po neúspěšných jednáních s koalicemi Konfederace a Nová levice získali místa na kandidátce Občanské koalice. Pod vlastní značkou byla zvolena hned skupina rolnických buřičů.

https://web.litterate.cz/francouzska-armada-odchazi-z-nigeru/
Niger a Francie se dohodly na kompletním odchodu francouzských vojsk.
V Nigeru bylo v době tamního vojenského převratu 1400 francouzských vojáků. Čtvrtina z nich už opustila Niger, ostatní by měli podle dohody nigerské vojenské chunty s prezidentem Macronem odejít do konce letošního roku. Evakuace armády včetně techniky probíhá už dva týdny letecky – mezi Afrikou a Francií nyní létá několik nákladních letadel denně. Uvidíme, jestli zvládnou odvézt s sebou všechny zbraně a že nezůstanou na místě k dispozici všelijakým bojůvkám, jako v Afghánistánu.
Před několika dny se pokusil svržený prezident Mohammad Bazoum „se zahraniční pomocí“ utéci s rodinou z domácího vězení, ale byl odchycen a vrácen, a umístěn do přísnější izolace.

https://web.litterate.cz/13359-2/
Pamatujete na Muammara Kaddáfího? Toho plukovníka, který se v roce 1969 stal vůdcem libyjské revoluce a vládl tam až do roku 2011, kdy ho chytili Západem podporovaní povstalci, zlynčovali ho a zabili. Byl to beduín a tak byl řádně cáklý. Měl výstřední vystupování, byl na hezké holčičky, dovedl politicky různě lavírovat… sbližoval se s Východem i Západem, financoval teroristické skupiny a dával od nich ruce pryč, financoval Sarkozymu i Berlousconimu kampaň, ale vůbec mu to pak nepomohlo.
Na druhou stranu, Libye byla stabilní země, lidí tam zase nežilo tolik, protože je to jedna velká poušť a díky těžbě ropy a plynu tam bylo dost peněz na velmi snesitelný život. Obzvlášť v porovnání se zeměmi okolo. Po internetu kolují různé povídačky, jak tam bylo všechno zdarma, jak stát postavil lidem dům a pokud místní zdravotnictví nedokázalo vyřešit pacientův problém, byl na státní náklady převezen do Itálie… ale tyto historky jsou značně přifouknuté. Ano, člověk měl teoreticky na takové věci nárok, ale prakticky se k nim dostal jen tehdy, když byl Plukovníkův kamarád. Nebo kamarád jeho kamaráda. Nebo nějak jinak příbuzný. Nicméně tyto „urban legend“ ukazují, že Libye byla vzornou výjimkou v jinak zdevastovaném Sahelu… a vlastně v celé Africe.

https://www.borovan.cz/64335/telekomunikacni-urad-odstartoval-aukci-kmitoctu-pro-digitalni-rozhlas
Český telekomunikační úřad (ČTÚ) dnes zahájil aukční část výběrového řízení na kmitočty pro digitální rozhlas DAB+ v pásmu 174–230 MHz, tedy elektronickou aukci. O akci jsme informovali již dříve. Udělení přídělů předpokládá ČTÚ do konce roku.

https://www.youtube.com/watch?v=meZ2Opu7sp0
„Konzervatizmus z ODS vyprchal, cesta zpět neexistuje. Topolánek dobře ví, co dělal.“ – Pavel Bém

https://www.sosp.cz/ovlivnuje-csfd-svymi-zasahy-hodnoceni-filmu/
Od vzniku SOSP vyzýváme naše sledující k zasílání případů cenzurních zásahů na sociálních sítích. K dnešnímu dni jsme jich shromáždili více než 1 200. Jednotlivé případy evidujeme a průběžně vyhodnocujeme. Mnoho z nich jsme však nuceni odsunout mezi ty, jejichž řešení nám nepřísluší, protože výběr obsahu a redakční zásahy u soukromých médií nelze, na rozdíl od platforem, považovat za cenzuru.
Příkladem je např. moderace diskuzních fór na webech Novinky nebo iDnes, o níž jsme psali loni v tomto článku. Soukromá média a redakce mají právo stanovovat si vlastní pravidla, dle nichž se budou řídit, přesto považujeme za důležité vést veřejnou debatu o tom, zda je mazání některých příspěvků nebo dokonce blokace profilů etické a zda tím média neporušují vlastní pravidla, a nekale tím neovlivňují veřejné mínění.
Jiným případem jsou digitální platformy, jako je Facebook, Twitter (X) či YouTube poskytující prostor a software pro sdílení obsahu, který vytváříme výhradně my, uživatelé. Do něho by platformy zasahovat neměly – pokud se jednoznačně nejedná o nezákonný obsah, jako jsou například výhrůžky násilím nebo podpora terorismu.

https://www.sosp.cz/na-druhy-pohled-s-danielou-kovarovou/
V cyklu rozhovorů si povídáme s hosty, kterých si vážíme, o tom, co není na první pohled vidět. Co je důležité, ale skryté, co se zjeví až na pohled druhý. Co většina lidí nevidí a měla by. Do 2. dílu si Vlastimil Veselý pozval nezávislou senátorku a advokátku Danielu Kovářovou.
Naplnilo se už proroctví předpovídající, že budou obě pohlaví od sebe nerozeznatelná?
Ztratil institut manželství svůj smysl? Podporuje kompromisní řešení rozšířit registrované partnerství o práva, která mají manželé? Má se stát angažovat v ochraně rodiny s otcem, matkou a dětmi?
O co jde v Istanbulské úmluvě? K čemu by nám byla dobrá?
Jaké by měla mít svoboda slova hranice, za nimiž naše výroky nejsou chráněny ústavou? Lze pojmy nenávist a dezinformace právně definovat pro účely trestního práva?
Co znamená, když prezident neví, co znamená konzervativní, a když usiluje o pestrost soudců na základě všech možných kritérií, jen ne s ohledem na dva hlavní politické směry?
Co ji v jejím prvním senátním roce nejvíc překvapilo, zklamalo, nadchlo?
Jsou trendy kolem Green Dealu, ESG, Istanbulské úmluvy, cenzurního zákona o digitálních službách, migračního paktu, korespondenčních voleb ad. nezvratné?

https://ocemsemlci.cz/o-cem-se-mlci-stanislav-novotny-17/
Stanislav Novotný komentuje zásadní prognózu nejbližší proměny planety v souvislosti s koncem nadvlády amerického dolaru od známého ekonoma Michaila Chazina
Zamyšlení ruského ekonoma Michaila Chazina „Obraz budoucnosti v projevu V. V. Putina ve Valdaji“ s českými titulky můžete zhlédnout zde na Rumble.com


https://tadesco.org/zoufala-chazarska-mafie-odvadi-pomoci-gazy-pozornost-od-dulezitejsich-udalosti/
Komentář Benjamina Fulforda – mluvčího Společnosti Bílého draka,
ze dne 23.10.2Q23
Stejně jako chobotnice stříká inkoust, aby se vyhnula predátorovi, šíří chazarská mafie palestinské porno strachu a odporu, aby se vyhnula bankrotu a zatčení. Nebude to fungovat. Většina světa nevěnuje pozornost hysterii, kterou se ChM snaží vyvolat. Přesně vědí, v čem spočívá skutečný problém.
Skutečná válka neprobíhá mezi Izraelci a Palestinci, ale mezi bílými klobouky a satanisty. Speciální jednotky bílých klobouků jsou nyní v Izraeli a mají rozkaz střílet na všechny, kdo se proviní proti pravidlům války a rytířství tím, že zaútočí na nebojující osoby (civilisty). Velmi dobře chápou, že satanisté se vydávají za Hamás i za izraelské vojáky. Úkolem satanistů je inscenovat hrůzné incidenty na obou stranách, aby podnítili Izraelce a Araby k vzájemnému zabíjení.

https://otevrisvoumysl.cz/matt-le-tissier-pravda-kolem-covidu-ve-fotbale-nahlych-kolapsu-sportovcu/
Bývalý profesionální fotbalista Matt Le Tissier sdílí svůj příběh s konfrontací institucí ohledně náhlých kolapsů sportovců, které sám jako mnoho ostatních zaznamenal během očkování proti covidu.

https://otevrisvoumysl.cz/gabor-mate-o-konfliktu-v-palestine-izraeli-historicke-souvislosti/
Mnoho lidí si přeje mít větší jasno v otázce Palestiny a současného konfliktu. Toto video od Gabora Matého je skvělé a komplexní vysvětlení tohoto tématu. Od někoho, kdo má k historii této situace hluboký vztah.

https://otevrisvoumysl.cz/corbettuv-report-historie-se-opakuje-valka-se-zemedelci/
Snaha utlačovat zemědělce a vlastníky půdy tu v historii už byla. V tomto článku se dozvíme o novodobé snaze očerňovat zemědělce a potlačovat jejich práva. Více v článku.

https://otevrisvoumysl.cz/corbettuv-report-velky-cestovni-reset/
Víte o Velkém cestovním resetu, který již probíhá? Měli byste! Jste pobouřeni skutečností, že vám před nosem kradou jedno z vašich nejzákladnějších lidských práv? Měli byste být! Jste ochotni věnovat více než pár minut týdně tomu, abyste se o této problematice informovali? To byste měli! Pokud chcete dvouminutové vysvětlení tohoto tématu, přejděte na TikTok. Pro všechny ostatní je zde Corbettův report.

https://otevrisvoumysl.cz/james-corbett-digitalni-gulag-a-sit-kontroly-populace/
James se připojil k Hrvoje Moricovi v jeho rozhlasovém pořadu TNT a diskutoval s ním o špiónech na internetu, digitálním gulagu, nejnovějších krocích na cestě k třetí světové válce a o tom, jak se můžeme připravit na nadcházející dny.

https://rumble.com/vfhjd3-ilumintsk-symboly-na-bazilice-sv.-petra-a-pavla-vyehrad.html
Jak budete reagovat na tyto jasné symboly? Nezdá se vám, že zde něco velmi silně zavání, že nás tahají za nos už pěkně dlouho?

https://otevrisvoudusi.org/bernhard-guenther-jste-probuzeni-7-znaku-souladu-s-bozi-vuli/
Probíhá velké probuzení. V tomto videu Bernhard zkoumá myšlenku, co to znamená být probuzen, a také častá mylná přesvědčení o tom. Na konci zmiňuje běžné znaky toho, že je člověk v souladu s Boží vůlí a jak se projevuje ve vašem životě.

https://otevrisvoumysl.cz/dukazy-o-umrti-a-poskozeni-zpusobene-covid-ockovanim-na-novem-zelandu-vlada-vse-vedela/
Úvod k videu:
(A) Oficiální narativ: Domácí teroristka Elizabeth Jane Cooney, běžně známá jako Liz Gunn, současná konspirační teoretička a anti-očkovací aktivistka, a bývalá televizní moderátorka na Novém Zélandu šíří trvale neudržitelné dezinformace o očkování, statistikách a úmrtích v souvislosti s Covid očkováním, která nemají žádný reálný vědecký základ. Důvěřujte vědě!  Nechte se pro Vaše dobro očkovat! Očkování je bezpečné a efektivní!
(B) Neoficiální narativ: Politička a právnička z Nového Zélandu vlastním jménem Elizabeth Jane Cooney, a bývalá oblíbená moderátorka populárního snídaňového zpravodajství uměleckým jménem Liz Gunn, vydává po proběhlých volbách pro určitou část veřejnosti velmi šokující prohlášení. To se opírá o svědectví „whistleblowera“ a týká se aktuálního stavu počtu zemřelých v souvislosti s Covid očkováním. Požaduje kompletní vyšetřování Covid pandemie a očkování, a myslí to zcela vážně.     
Vyberte si. Najděte deset rozdílů a volte srdcem i rozumem. Která varianta je ta Vaše?  Kdo vlastně jste?    
Všichni lidé dobré vůle by měli i v České republice volat po vyšetřování všeho, co se od 09/2019 v České republice a ve světě stalo. Pandemií a očkováním teprve vše začíná.  NEEXISTUJE jediný důvod, proč by nezávislí a apolitičtí odborníci neměli prověřit práci všech našich politiků, institucí a médií.
Dokument č. 1 ZDE (v angličtině)
https://otevrisvoumysl.cz/corbettuv-report-kontext-je-dulezity/
Je snadné pochopit, že mainstreamová média zneužívají sílu kontextu, čili spíše jejího omíjení, k manipulaci veřejnosti. Ale je tu ještě jeden bod k zamyšlení: tento poznatek o důležitosti kontextu můžeme využít ve svůj prospěch. Více v článku.

https://www.kverulant.org/article/misto-napriklad-sanitek-koupila-vlada-za-evropske-penize-policejni-suv-kodiaq-s-utocnym-ramem/
V úterý policie slavnostně převzala prvních 50 vozů Škoda Kodiaq s útočným rámem. Dalších 239 má být dodáno do konce roku. Jeden kus luxusního SUV vychází na rekordních 1,6 milionu korun. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který byl na předání přítomen, si pochvaloval, že 375 milionů korun z celkových 453 zaplatila Evropská unie. Má to však háček. Peníze šly z dotačního programu „Podpora zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 a jejími sociálními dopady a příprava zeleného, digitálního a odolného oživení hospodářství“. Co však má nákup nových luxusních SUV pro represivní složky společného se zotavením z krize po pandemii COVID-19 nebo s přípravou zeleného, digitálního oživení hospodářství, je pro Kverulanta velkou záhadou. Proto se obrátil se svými zjištěními na Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Kverulant hlídá věrolomné politiky již od roku 2009, pomozte mu v tom alespoň malým darem.

https://www.kverulant.org/article/v-cr-zoufale-chybi-zakon-o-lobbingu/
V České republice neexistuje žádná regulace lobbingu, natožpak toho, kde se pravděpodobně točí vůbec nejvíc peněz, tedy lobbingu armádního. Jak fatálně nám chybí zákon o lobbingu dokazuje působení armádního generála v záloze Jiřího Šedivého, který si po svém odchodu do civilu v srpnu 2003 založil lobbistickou firmu Generals, s.r.o. a přesvědčil vládu, aby nakoupila dražší a horší vrtulníky za 18 miliard. Kverulantovým cílem je tento zoufalý stav změnit a prosadit přijetí zákona o regulaci lobbingu. Proto Kverulant dnes opět píše všem vrcholným politikům, aby se přijetím této důležité normy začali seriózně zabývat. Kverulant odhaluje korupci a plýtvání veřejnými penězi již od roku 2009, pomozte mu v tom alespoň symbolickým darem.   




---B. RUZNE - NAZORY, DISKUSE, ROZHOVORY (“K ZAMYSLENI”)—
https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=141615&utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
Američtí vojáci byli za poslední týden desetkrát napadeni v Iráku a třikrát v Sýrii raketami a drony, uvedl Pentagon.
Proti tomu ovšem existuje dokonalá obrana - vrátit se domů.
…Eskadra amerických stíhaček F-16 dorazila do oblasti palestinsko-izraelského konfliktu, aby „posílila vojenskou přítomnost USA“. Spojené státy nechtějí válku s Íránem, ale pokud budou Američané napadeni v zóně palestinsko-izraelského konfliktu, budou reagovat, prohlásil ministr zahraničí USA Antony Blinken.

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2023-10-23
V článku pro Foreign Affairs publikovaném těsně před útokem Hamásu na Izrael, píše bývalý americký ministr obrany Robert Gates, že Spojené státy ještě nikdy předtím nečelily čtyřem spojeneckým protivníkům najednou - Rusku, Číně, Severní Koreji a Íránu - jejichž společný jaderný arzenál by mohl být během několika let téměř dvakrát větší než jejich vlastní. Dysfunkce podle Gatese způsobila, že americká moc je nevyzpytatelná a nespolehlivá. Přesto je Česká republika, dlužno dodat, ve vztahu k Rusku a Číně na úplně stejné frekvenci jako USA.

https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2023-10-24
Sahra Wagenknechtová včera splnila svůj slib, že podnikne kroky k založení nové krajně levicové strany v Německu. Společně s devíti z dalších 37 poslanců z Die Linke odešla do nově založeného politického uskupení BSW. Scholzův kabinet přitom označila za nejhorší německou vládu v dějinách. Na nominální pravici v Parlamentu ČR už delší dobu s něčím podobným koketuje Miroslav Kalousek.

https://www.protiproud.info/politika/7518-nepodvoleni-na-caji-v-protiproudu-od-1800-v-primem-prenosu-kazde-pondeli-diskuse-petra-hajka-s-nazory-a-dotazy-protiproudaru-aneb-ceska-tea-party.htm
Protiproud TV vysílá další hovory Petra Hájka s tvrdým jádrem nepodvolených, v nichž tentokrát kromě (sou)časných dramatických témat zableskne i konec časů

https://zvedavec.news/komentare/2023/10/9836-mozek-je-bitevnim-polem-budoucnosti.htm
Neurolog DARPA a vedoucí programu neuroetických studií na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu, DC, Dr. James Giordano, který je rovněž odborníkem na zbraně, zahájil svou prezentaci na vojenské akademii West Point NY slovy: „Mozek je a bude bojištěm 21. století. Konec příběhu.“

https://otevrisvoumysl.cz/kauza-covid-ustavni-pravo-na-odpor-vs-statem-rizena-zdravotni-pojistovna/
Jak spousta z vás jistě ví, během doby covidové byla přijímána všemožná opatření, o kterých se ukázalo, že postrádala jakoukoliv logiku, vědeckou bázi a byla také soudy zpětně zrušena.
Vzhledem k tomu, že mnohá opatření byla podporována či umožňována právě těmi státními institucemi, které si platíme (jako např. zdravotní pojišťovny, veřejnoprávní média, státní aparát, naše reprezentanty atd.), a kvůli vyčerpání ostatních cest vedení odporu řádnou cestou, využíváme našeho ústavního práva na odpor ve formě, kterou popisujeme níže v dopise zdravotní pojišťovně.
Našli jsme totiž “zadní vrátka” a máme k nim i potřebný klíč. Jestli budeme moci zadní vrátka účinně odemknout, záleží také na každém z Vás.  
Pro dlouhodobě připravovanou kauzu jsme nastudovali stovky dokumentů, ale hlavně odpracovali spoustu práce v komunikaci s orgány státní správy, politickými elitami, odbornými organizacemi a také jsme komunikovali se složkami činnými v trestním řízení.
https://otevrisvoumysl.cz/herec-si-neni-jisty-zda-ma-podporovat-izrael-nebo-palestinu-satira/
Herec si není jistý, zda má podporovat Izrael, nebo Palestinu (satira)

https://otevrisvoumysl.cz/dr-mercola-vsechny-valky-jsou-valky-bankeru/
   • Všechny války mají původ v soukromých centrálních bankéřích. Američtí vojáci bojovali a umírali ve válkách, které nebyly zahájeny za jiným účelem než za účelem vnucení soukromého centrálního bankovnictví národům, které je nechtěly
   • Centrální banky vytvářejí peníze ze vzduchu tím, že půjčují peníze na úrok, a tím zbavují národ jeho bohatství.
   • Americkou revoluci vyvolal zákon krále Jiřího III. o měně, který nutil severoamerické kolonisty obchodovat s bankovkami Anglické banky vypůjčenými na úrok.
   • Agenda centrálních bankéřů je jednoduchá: Je to okrást lidi o jejich bohatství a zotročit je tímto dravým systémem.
   • Dokud budou existovat soukromé centrální banky, bude existovat chudoba a nekonečné války. Cesta ke světovému míru spočívá ve zrušení veškerého soukromého centrálního bankovnictví všude na světě a v návratu ke státem vydávaným měnám založeným na hodnotách, které umožňují národům a lidem, aby se stali prosperujícími díky své vlastní práci, rozvoji a úsilí.
Tohle video je roku 2013 a má název „Všechny války jsou války bankéřů“, jehož autorem a vypravěčem je Michael Rivero, zakladatel webu1 whatreallyhappened.com. Jak vysvětluje Rivero, všechny války lze vysledovat až k soukromým centrálním bankéřům.

https://www.pokec24.cz/politika/neco-malo-o-americke-vyjimecnosti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=neco-malo-o-americke-vyjimecnosti
Něco málo o americké „výjimečnosti“:




---C. POLITIKA, SOCIOLOGIE, VZDELAVANI (“MAINSTREAM”)—
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/policie-zintenzivni-kontroly-dodrzovani-zakazu-prodeje-alkoholu-detem/2431462?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Policie o podzimních prázdninách zintenzivní kontroly dodržování zákazu podávat alkohol a tabák a umožňovat hazardní hraní dětem do 18 let. Zaměří se na kluby, bary, restaurace i obchody. Na webu policie to dnes uvedla Veronika Hodačová z odboru prevence policejního prezidia. Podobná akce se uskutečnila také v předchozích letech.
Bezpečnostní opatření nazvané Alkohol, drogy a mládež (ADAM) potrvá ode dneška do neděle. "Často jsme v návaznosti na vyhlašované opatření dotazováni, jestli má smysl se věnovat tak vážné problematice jen jednou v roce. Tak to samozřejmě není," uvedl ředitel pořádkové policie Petr Koutný. Policie podle něj takové kontroly dělá celoročně napříč celou Českou republikou.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/poslanci-se-zacnou-zabyvat-navrhem-statniho-rozpoctu-na-pristi-rok/2431391?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) pokládá za vysoce pravděpodobné, že se podaří dodržet letošní plánovaný schodek státního rozpočtu, který předpokládá deficit 295 miliard korun. Řekl to dnes ve Sněmovně při představování státního rozpočtu na příští rok. Uvedl mimo jiné, že k úterku se podařilo naplnit příjmy letošního rozpočtu na 80 procent. Pro příští rok navrhla vláda schodek 252 miliard korun, tedy meziročně o 43 miliard Kč méně. Stanjura uvedl, že vláda návrh schválila jednomyslně a že všichni její členové považují návrh za vyvážený a realistický.
Poslanci dnes začali projednávat návrh rozpočtu na příští rok. V prvním čtení budou schvalovat jeho základní parametry, tedy příjmy, výdaje, schodek a způsob jeho vypořádání.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/greenpeace-drevo-vytezene-ve-starych-lesich-v-cr-se-prodava-jako-palivove/2431267?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Dřevo vytěžené kácením buků ze starých lesů v Česku se podle ekologické organizace Greenpeace prodává jako palivové dřevo a vyváží se do zahraničí do papíren. Zástupci české pobočky organizace dnes v Praze novinářům řekli, že dřevo vytěžené v Krušných horách a ve Ždánickém lese sledovali pomocí GPS lokátorů. V lesích podle nich kácely státní podnik Lesy ČR a firma Royal Pine, která podle ekologů dřevo vytěžila nelegálně. Svá zjištění zveřejnila organizace v publikaci Zločin proti přírodě: Jak české firmy ničí vzácné staré lesy. Podle mluvčí Lesů ČR Evy Jouklové vyváží podnik dřevo nižší kvality, na jehož zpracování nejsou v ČR kapacity. Podle jednatele Royal Pine Christiana Holma měla těžba řádná povolení.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index-rovnosti-zen-a-muzu-cr-je-v-eu-na-25-miste-podminky-ma-podprumerne/2431290?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Česko zůstává v zajištění rovných příležitostí a podmínek pro ženy a muže v EU dál podprůměrné. Na žebříčku 27 členských států skončilo na 25. příčce. Za poslední tři roky kleslo o dvě příčky. Srovnávání šancí postupuje pomaleji než jinde. Ukázal to letošní Index rovnosti žen a mužů, který zveřejnil Evropský institut pro genderovou rovnost (EIGE). Hodnocení se zaměřuje na šest oblastí - práci, peníze, vzdělávání, podíl na moci, trávení času a zdraví. ČR získala 57,9 ze sta bodů. Unijní průměr dosahuje 70,2 bodu. Podle vládní zmocněnkyně pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové je umístění Česka nelichotivé a genderové nerovnosti představují v ČR dlouhodobý problém.
"Česko se zlepšuje pomaleji než ostatní členské státy. Jeho index genderové rovnosti se sice zvyšuje, ale zůstává setrvale a výrazně nižší než průměr EU. Český pokrok v rovnosti byl pomalejší a rozdíl mezi zemí a evropským průměrem se tak postupně prohlubuje," uvedl EIGE na webu.


https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ct-hackeri-zverejnili-prvni-cast-dat-ukradenych-univerzite-obrany-v-brne/2431262?utm_source=rss&utm_medium=feed
Brno - Hackerská skupina Monti dnes zveřejnila první část ukradených dat Univerzity obrany v Brně, uvedla na webu Česká televize (ČT). Týkají se Fakulty vojenského leadershipu a mezi dokumenty se podle televize objevily i osobní údaje vyučujících důstojníků, zápisy z porad nebo studijní plány. Univerzita už dříve odmítla zaplatit požadované výkupné, další fakulty mají podle hackerů následovat, vyhrožují podle ČT zveřejněním 750 GB interních dat. Mluvčí univerzity Vladimír Šidla televizi odmítl případ komentovat s ohledem na vyšetřování.
Podle plukovníka Otakara Foltýna z Vojenské kanceláře prezidenta republiky, jenž je bývalým náčelníkem Vojenské policie, je vážnost úniku dat vysoká. "Studenti univerzity se stanou důstojníky, za 20 let budou na vrcholu velení. Nepřátelské zpravodajské služby bude samozřejmě zajímat, jak vypadá výuka budoucích velitelů," cituje Foltýna ČT.
Hackeři zveřejnili i osobní údaje vyučujících, kterými jsou v řadě případů vyšší vojenští důstojníci. Uvádí jejich adresy, data narození a osobní telefonní čísla. Týká se to kateder logistiky a krizového řízení.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pavel-obedval-s-fialou-hovorili-o-situaci-na-blizkem-vychode-i-ekonomice/2431147?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Prezident Petr Pavel se dnes odpoledne sešel s premiérem Petrem Fialou (ODS). Hovořili spolu o nedávném teroristickém útoku palestinských radikálů ze hnutí Hamás na Izrael a o situaci na Blízkém východě. Tématy byly také vládní konsolidační balíček nebo státní rozpočet. Na sociální síti X to oznámil Fiala.
"Pravidelný oběd s panem prezidentem. Probírali jsme současné světově dění, především teroristický útok Hamásu na Izrael a situaci na Blízkém východě. Mluvili jsme i o ozdravném balíčku, státním rozpočtu a dalších aktuálních tématech," poznamenal ministerský předseda.
"Hlavními tématy pravidelného setkání k aktuálnímu politickému dění byla zahraničně politická situace, energetická bezpečnost České republiky, připravovaný státní rozpočet a konsolidační balíček," uvedl odbor komunikace Hradu.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/necely-mesic-od-voleb-bude-mit-slovensko-novou-vladu-fico-bude-opet-premierem/2431395?utm_source=rss&utm_medium=feed
Bratislava - Necelý měsíc od předčasných parlamentních voleb bude mít Slovensko novou vládu. Prezidentka Zuzana Čaputová dnes odpoledne jmenuje kabinet premiéra Roberta Fica, který bude ministerským předsedou už počtvrté. Dopoledne začne ustavující schůze slovenské sněmovny v novém složení.
Ficova strana Směr-sociální demokracie (Směr-SD) se po volebním vítězství dohodla na vytvoření vládní koalice s Hlasem-sociální demokracie (Hlas-SD) a nacionalistickou Slovenskou národní stranou (SNS). Tyto tři strany získaly ve 150členné sněmovně dohromady 79 křesel.
Směr-SD a SNS shodně odmítají vojenskou pomoc bránící se Ukrajině. Bratislava od začátku ruské vojenské invaze do sousední země dosud předala Kyjevu mimo jiné různou vojenskou techniku, včetně vyřazených stíhaček MiG-29 či raketového systému S-300.
Směr-SD a Hlas-SD obsadí ve vládě shodně sedm křesel. SNS připadly dvě ministerstva, od příštího roku tato strana obsadí také křeslo ministra v plánovaném novém ministerstvu sportu a cestovního ruchu.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/snemovna-podporila-zprisneni-pravidel-proti-prani-spinavych-penez/2431311?utm_source=rss&utm_medium=feed
Praha - Své klienty možná bude prověřovat kvůli možné legalizaci peněz z trestné činnosti více subjektů než nyní. Zároveň také vzroste horní hranice jedné z pokut za porušení pravidel proti praní špinavých peněz. Předpokládá to vládní novela, kterou v dnešním úvodním kole podpořila Sněmovna. Nyní ji posoudí poslanci z rozpočtového výboru ve zkrácené lhůtě tak, aby přísnější pravidla mohla platit od ledna.
Zákon proti praní špinavých peněz, označovaný také anglickou zkratkou AML, umožňuje určovat skutečné majitele firem a prověřovat původ majetku nebo podezřelé finanční transakce. Povinnost prověřování klientů zákon ukládá zejména těm podnikatelským subjektům, které se mohou podílet na transakcích zneužitelných pro praní peněz nebo pro financování terorismu. Týká se například úvěrových institucí, realitních kanceláří, auditorů a správců svěřenských fondů.
Novela okruh subjektů rozšiřuje. Nově by klienty museli podle ní prověřovat také insolvenční správci, restrukturalizační správci a provozovatelé on-line loterie a on-line binga. Předloha navíc výslovně uvádí obchodníky s drahými kovy, protože podle dosavadní úpravy nebylo jednoznačné, zda se na ně zákon vztahuje. Rozšíření působnosti zákona si podle ministerstva financí vyžádaly zkušenosti z praxe.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3623856-aktivistka-liskova-pujde-za-vyzvu-k-deukrajinizaci-a-denacifikaci-pred-soud
Státní zástupce poslal k soudu případ aktivistky Nely Liskové, která na sociální síti X vyzvala k deukrajinizaci a denacifikaci České republiky. ČT to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Žena je podezřelá z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Lisková výzvu připojila k fotce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Podle svých slov jen vyjádřila svůj názor.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3623827-je-otazka-jestli-lze-tem-cislum-verit-zpochybnil-nacher-navrh-statniho-rozpoctu
Vláda ve finální podobě státního rozpočtu na příští rok podle místopředsedy poslaneckého klubu ANO Patrika Nachera „zázračně“ zvedla finance pro několik resortů, ale plánovaný deficit zůstal stejný. „Je otázka, jestli lze těm číslům věřit,“ prohlásil v Událostech, komentářích. Poslanci začnou návrh projednávat ve středu. Místopředseda sněmovny Jan Skopeček (ODS) připustil, že změny na poslední chvíli nelze vyloučit. Důležité ale podle něj je, aby schodek zůstal v naplánované výši, tedy 252 miliard.

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/utok-na-izrael/3623850-izraelsky-velvyslanec-vyzval-guterrese-k-rezignaci-zeme-prestala
Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyzval generálního tajemníka této světové organizace Antónia Guterrese, aby okamžitě odstoupil z funkce. Vystupňoval tak izraelskou kritiku za Guterresova úterní slova, že útok Hamásu na Izrael „nevznikl ve vakuu“ a že Palestinci trpěli 56 let „dusivou okupací“. Velvyslanec uvedl, že Izrael kvůli výrokům pozastavil vydávání víz představitelům OSN. Guterres později řekl, že utrpení Palestinců neospravedlňuje útoky Hamásu.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/moldavsko-zablokovalo-prisup-k-ruskym-webum_2310250802_epo
Moldavsko v úterý zablokovalo přístup k více než dvaceti serverům ruských médií, jsou podle něj součástí informační války Moskvy proti Kišiněvu. Vyplývá to z vyhlášky zveřejněné moldavskými zpravodajskými a bezpečnostními službami, informovala agentura Reuters. Ruské ministerstvo zahraničí krok moldavských úřadů podle ruské státní agentury TASS označilo za „otevřeně nepřátelský“ vůči Rusku.

Vltavský monitor

Novější (26. října 2023)Starší (24. října 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved