<– 21. srpna 2023 –>

Pondělní Vltavský monitor 21. 8.

21. srpna 2023, monitor

---A. CO NAM CHTEJI RICT:—
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3608821-vlada-premysli-o-navratu-poplatku-za-zelenou-energii-chce-tim-snizit-rozpoctovy

...„Určitě není v silách a v možnostech státního rozpočtu pro příští roky platit všechno, jak je to v roce 2023,“ dodal. Letos vyjde podpora obnovitelných zdrojů vládu na 37 miliard korun.

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/invaze-vojsk-varsavske-smlouvy-vyroci-ceskoslovensko-1968_2308201716_aur
...Nebylo tedy možné, aby o tom příslušná vojenská nebo politická místa v Československu nevěděla. Problém byl v tom, že to zřejmě Dubček, Černík a další brali spíš jako psychologickou hru. Do poslední chvíle si nedokázali představit, že by k té intervenci opravdu mohlo dojít.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anketa-srpen-1968-povedomi-o-okupaci-sovetska-vojska-mladi-lide.A230817_145236_domaci_chtl
...Někteří rovnou přiznali, že o tomto datu nic nevědí. „Ty jo, to nevím, já už dějepis nějakou dobu nemám,“ líčila například mladá slečna.

https://echo24.cz/a/ScgrR/invaze-okupace-cssr-1968-kniha-podivam-se-na-to-rano
...Americký prezident hovořil s velvyslancem SSSR poměrně dlouho a část, kdy mu velvyslanec přečetl zprávu o invazi, tvoří asi tak pětinu celého rozhovoru. Zbytek se týká rodinných, osobních a dalších záležitostí. A navíc velvyslanci na konci vzdává Johnson kompliment.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kldr-kim-cong-un-raketa.A230821_063337_zahranicni_tty...Test potvrdilo i jihokorejské ministerstvo obrany. ...Zároveň ale uvedlo, že tvrzení KCNA jsou přehnaná a odlišná od skutečnosti, aniž by upřesnilo v čem. Manévrů s USA, které mají trvat 11 dnů, se účastní desetitisíce vojáků.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-skolstvi-uz-ted-chybi-miliardy-pritom-se-chystaji-dalsi-skrty-40440569
...Nevyřešená je momentálně také situace kolem ostatních pedagogických pracovníků, mezi něž spadají asistenti, trenéři, vychovatelky v družinách, ale i v dětských domovech nebo také školní psychologové a speciální pedagogové.

https://echo24.cz/a/HZBsC/zpravy-domaci-hygienicka-vyhlaska-skoly-umyvadla-zachody-sarkozi
...Umístit kvůli voličům co nejvíce dětí do základních škol. A také do škol mateřských, kde je nyní maximum 28 dětí na třídu.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hygienicka-vyhlaska-kontrola-kvality-vzduchu-meraky-skoly.A230816_121614_domaci_imat
...vzniká speciální vyhláška číslo šest. „Vyhláška 410 bude platná od podzimu, ta, která řeší ovzduší, od 1. ledna 2024. Ředitelé ale i po tomto datu budou mít čas na přípravu v řádu měsíců. Víme, že to není jednoduchý proces,“

https://www.forum24.cz/to-se-nam-vazne-ulevilo-politicka-za-ods-se-vysmala-vaclavu-klausovi-rypla-si-do-jeho-ega
...„Důvod, proč na zmiňovaných billboardech není logo ODS, je jednoduchý: Nejsou placeny z peněz ODS, ale z peněz frakce, jíž jsme v Evropském parlamentu za ODS členy,“ popsala europoslankyně s tím, že nemáme podléhat spiknutím. Vrecionová zároveň odmítla, že by se společně s Vondrou styděli za značku ODS. 

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/auto/jizda-v-levem-jizdnim-pruhu-pravidla-dalnice-silnice_2308210757_ako
...Levý pruh má zkrátka zůstat volný a řidiči ho smí použít pouze pro předjíždění. 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/plzen-protiukrajinsky-protivladni-protest_2308192205_dno
...Dav skandoval hesla „Táhněte domů!“, „My jsme tady doma!“ nebo „Máme toho dost!“. Zhruba po hodině se lidé před radnicí rozešli, popsal protest server

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3608825-do-polska-proudi-tisice-migrantu-za-praci-vlada-podporuje-navzdory-protiimigracni
...Polsko vydalo na 130 tisíc pracovních víz občanům zemí mimo EU kromě Ukrajinců a Bělorusů, které počítají zvlášť. Nejčastěji ze Střední Asie, Kavkazu a Blízkého východu.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/erdogan-s-orbanem-v-budapesti-hovorili-o-clenstvi-svedska-v-nato/2403304
...Erdogan s Orbánem se podle maďarského ministra zahraničí Petera Szijjárta dohodli na navázání ještě užší spolupráce. Erdogan kvůli tomu 18. prosince přijede do Budapešti, kde se zúčastní zasedání strategické rady a podepíše dohodu o strategické spolupráci.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cina-kvuli-vaznoucimu-ekonomickemu-oziveni-znovu-snizila-urokove-sazby/2403403
...Snížení sazeb v Číně přichází v čase, kdy ostatní velké ekonomiky sazby zvyšují, aby se vypořádaly s prudce rostoucími cenami. Čína se v červenci naopak po více než dvou letech ocitla v deflaci, ceny meziročně klesly o 0,3 procenta.


---B. CO NAS ZAJIMA:—
https://cz24.news/americane-spustili-naplno-sve-stahovani-z-evropy-fond-open-society-zastavuje-vetsinu-operaci-v-eu-proto-ze-je-potreba-zadrzet-cinu-v-africe-a-v-asijsko-pacifickem-prostoru-kam-us-deep-state-svolav/
...Agenty z Open Society odchod z EU bolet nebude, protože v Evropské unii mají de facto po 30 letech hotovo a své lidi u moci ve většině zemí EU
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/podil-na-okupaci-ceskoslovenska-1968-prevazne-ukrajinci-byl-znacny/
...Brežněv k té okupaci dal pokyn, ale desetitisíce dalších Ukrajinců vojáků a důstojníků sem vpadli nejdříve na tancích a pak se tady usadili v sovětských posádkách v Milovicích, v Mimoni, v Olomouci a na dalších místech  i s rodinami. Chcete důkazy? 

https://www.iportal24.cz/featured/jde-nam-o-ceskou-republiku-vyzyva-organizator-zarijove-stavky-vaclav-hrabak/
...Je to krok k tomu, abychom se my, lidi, společně se zástupci opozičních stran a hnutí, nepolitickými organizacemi a známými osobnostmi propojili a řekli si, jak dál.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zbavit-se-dolaru-Uz-se-to-resi-Bez-Americanu-741540
...Spekuluje se,  že nová rezervní měna by měla být krytá zlatem, což by byl rozdíl oproti dolaru. Faktem je, že nákup zlata centrálními bankami šel raketově nahoru. Singapůr zakoupil 51,4 tuny, Turecko 45,5, Čína 39,8, Rusko 31,1 a Indie 2,8. Poslední tři jsou členové BRICS, 

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/nejsme-ustraseny-narod-jen-vime-jak-to-chodi-rika-vidlak/
...Anna Netrebko to teď ví, ta ruská tenistka už to teď ví, stále více Rusů vidí, že nakonec nejlépe se k nim chová ten autoritář v Kremlu. 

https://www.iportal24.cz/featured/analyza-neparlamentni-opozice-jak-se-lisi-jeji-programove-priority/
...Rozdíly levice vs. pravice se stírají… V zásadě platí, že jste-li odpůrci NATO a přejete-li si vystoupení z Evropské unie, volte více levicové strany, a naopak. Jinak ale dojdete k závěru, že rozdíly mezi levicí a pravicí se v dnešní době nejen u mimoparlamentní opozice stírají. Především jde o to, kdo se nebude hrbit před Bruselem, Washingtonem a Kyjevem…
http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/nato-tlaci-ukrajinskou-armadu-aby-urychlila-ofenzivu/
...V tomto ohledu si vzpomínáme, co řekl český prezident Petr Pavel ve Vilniusu na summitu NATO v červenci. Podle jeho poznámek se do konce roku „okno příležitostí“ pro Ukrajinu uzavře, a to jak kvůli nadcházejícím volbám v roce 2024 v několika zemích, a protože pro evropské a americké spojence je stále obtížnější dodávat zbraně ukrajinské armádě současným tempem.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tohle-uz-je-nacismus-Rajchl-Rakusana-obvinil-z-nejhorsiho-741537
...„Prostě odmítám, abych mlčel k tomu, že nás tady řídí ukrajinská ambasáda a říká nám, kdo tady smí vystupovat, a kdo tady nesmí vystupovat. Odmítám přihlížet tomu, že tady Rakušan s Pekarovou chystají přijetí eura a zničení české svrchovanosti a suverenity.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-byla-Partie-Rakusan-Okamura-a-krik-Letaly-i-hyeny-a-zrudy-741529
...„Vy jako politik národnost říct můžete. Vy jste národnost Ukrajince uvést mohl, jste na straně toho útočníka. Já hájím oběť, slušné české občany, proti narůstající ukrajinské kriminalitě. Proto jsem napsal, že jste lidská hyena a zrůda, za tím si stojím. Jak jste mohl napsat, aby byla oběť v pořádku? Vy jste úplně mimo realitu! Ta oběť nebude nikdy v pořádku,“ rozčílil se Okamura.

https://protiproud.info/politika/7372-rebelujici-francie-policiste-jiz-odmitaji-udrzovat-poradek-nova-lidska-rasa-obyvatele-imigrantskych-ctvrti-zapad-sklizi-plody-imigracni-politiky-sorosova-otevrena-spolecnost-v-rozkladu.htm
...Události vyvolaly obrovský ohlas po celém světě. Na vrcholu nepokojů řada odborníků prohlásila, že Francie nestojí na prahu občanské války, ale už ho překročila.


---C. RUZNE:—
https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=141547
...Markéta Šichtařová: Deficit veřejných financí není nemocí ekonomiky, ale jen příznakem nemoci. Stejně jako inflace je jen příznakem nemoci. Tou skutečnou nemocí je rostoucí moc státu, rostoucí podíl veřejných výdajů na HDP.

https://protiproud.info/politika/7387-znameni-na-morovem-sloupu-v-praze-vyrazeny-mec-z-ruky-sv-vaclava-co-nam-tim-chce-rici-prozretelnost-misto-pouti-setkavani-v-pricovech-nemusime-spolu-ve-vsem-souhlasit-ale-nejvyssi-spolecny-jmenovatel.htm
...Je určitě dobře, že se tříbí názory a postoje. Ale jedno musíme – i podle toho znamení – vědět jako hlavní:Krátí se nám čas.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/-Srpen-1968-nevideli-ale-pak-si-vzpomneli-Zdenek-Zboril-koreni-vyroci-741535
...A jestli nás tentokrát opravdu čeká horký podzim? „Tentokrát bylo těch věcí nejen mediálně zajímavých víc než jindy. 

https://www.pokec24.cz/blog/a-ted-je-to-to-nejhorsi-v-nasich-dejinach-co-se-deje/
...Nikdy nebylo žádným tajemstvím, že darebáci, zloději, hlupáci a podvodníci, se vždy a všude snadno našli. Stejně tak to bylo, je a bude s těmi, kteří hájí, hájili a budou hájit zájmy svých národů.

https://www.iportal24.cz/featured/jak-se-zapojit-do-stavky-organizatori-zverejnili-celou-skalu-variant/
...Je to krok k tomu, abychom se my, lidi, společně se zástupci opozičních stran a hnutí, nepolitickými organizacemi a známými osobnostmi propojili a řekli si, jak dál.
Vltavský monitor

Zapojme se všichni do stávky 12. 9., neboť pouze spojením sil můžeme zastavit destrukci pětikoalice

21. srpna 2023, video

 

Návody jak se zapojit: šiřme placky a letáky, natáčeme videa a potkejme se na Letné u kyvadla. Ale nejdůležitější je zapojit se do stávky v místě svého bydliště nebo pracoviště. A komentář ke lžím a ožebračování země vládní garniturou: 
Vysílání stávkový výbor X. (21. srpna 2023)

Národní proud

Týdenní Vltavský monitor 20. 8.

21. srpna 2023, monitor

—MEDIALNI OTAZNIKY TOHOTO TYDNE—

---A. DOMACI—
??SRPEN 1968 - ANEXE VOJSK VARSAVSKE SMLOUVY CI CESKY MAJDAN??

https://www.idnes.cz/zpravy/co-vite-o-invazi-vojsk-varsavske-smlouvy-do-ceskoslovenska-v-srpnu-1968.Q230815_115334_zpravodaj_ivos
...Jak zněl slogan odkazující k reformnímu programu demokratického socialismu, jež byl představen Alexanderem Dubčekem?

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-komentar-srpen-68-nepatri-minulosti-alex-svamberk-40440970
...Je potřeba si uvědomit, že demokracie a svoboda slova neznamená pět minut prostoru pro Žida a pět minut pro nacistu

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vzpominka-Petra-Zantovskeho-Co-rikala-o-prazske-duhove-trachtaci-Tereza-Spencerova-741462
...A já se nemohu zbavit dojmu, že to není náhoda, že se tohle všechno děje a takhle masově a ještě s takovou mediální podporou. Že to je určitý druh manipulace zejména mladými lidmi, aby se jim předložilo náhradní téma a nepřemýšleli o vážných a důležitých věcech, které jsou kolem nás, třeba samotná budoucnost existence lidstva,“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Necekana-slova-k-srpnu-1968-Z-Madarska-741524
...Deník tvrdí, že Maďarsko na rozdíl od Sovětů de facto Československo neokupovalo. „Maďarští vojáci na základě historického práva a spravedlnosti nemohli být z maďarského pohledu okupanty na Maďary obývaných a v Trianonu odtržených území Horních Uher, kde drtivá většina občanů vítala maďarské chlapce s radostí jako osvoboditele,“ píše list.


??CO VLASTNE KONSOLIDUJE “KONSOLIDACNI BALICEK”??
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/inflace-ceny-zlevneni-rust-cnb.A230817_151959_ekonomika_ven
...Paradoxem je, že rozhodující cena tuzemských zemědělských komodit v měsíčním srovnání neustále klesají, ale v obchodech stále cena roste,“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusnok-drsne-Za-vysoke-ceny-potravin-si-muzeme-sami-Polsko-jako-cesta-741519
...„Český potravinářský trh je málo konkurenční, zejména v oblasti velkých dodavatelů. A ti si v nastalé situaci mohli dovolit navýšit své ziskové marže, oni si vytvořili určitý bezpečnostní polštář, protože věděli, že většinu té produkce stejně prodají, jelikož trh je na nich výrazně závislý,“

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ministerstvo-financi-inflace-hdp-ekonomika-makroekonomicka-prognoza.A230818_112140_ekonomika_maz
...Ekonomika by v roce 2024 měla růst o 2,3 procenta. Hospodářskou aktivitu však podle ministerstva budou mírně tlumit dopady konsolidačního balíčku.

https://www.kurzy.cz/zpravy/738414-cesku-a-turecku-nejvice-hrozi-menova-krize-japonsky-financni-dum-nomura-zdviha-varovny-prst-smerem/
...Nomura výše zmíněných osm ukazatelů analyzuje v rámci sestavování svého Damoklova indexu, který hodnotí náchylnost 32 rozvíjejících se ekonomik, včetně Česka, právě s ohledem na náchylnost k měnové krizi.

https://www.pokec24.cz/politika/efekt-motylich-kridel/
...Nejhorší je ta nejistota a neznámo. I trvale špatné podmínky jsou lepší než chaotická houpačka. Řekněme například, že jste evropský podnikatel. Musíte se rozhodnout o budoucí strategii....Když se podíváme na jednotlivé země, tak naši „oblíbenci“ jsou přeborníkem v ničení průmyslu: Lotyšsko (-43 %), Litva (-42 %) a Estonsko (-34 %). Francie a Německo mínus 22 %. 


??SLOVENSKE VOLBY VE ZNAMENI VALKY POLICAJTU??
https://protiproud.info/politika/7383-slovensko-progresivni-policejnim-pucem-umlcet-a-zlikvidovat-opozici-osvedcene-metody-fico-nechce-jen-prihlizet-kolika-lidem-jde-o-krk-kdo-bude-mluvit-za-nitky-tu-taha-soros.htm
..."Budou mluvit o tom, kdo je řídil, od koho dostávali pokyny, jak se na tom všem podíleli Matovič, Mikulec, Čaputová, Lipšic, Šúrek, Repa. Budou mluvit o tom, jak vybírali soudce, kteří rozhodovali například o vazbách, takže určitě zazní jména některých soudců Specializovaného trestního soudu.

https://cz24.news/video-policajny-exprezident-gaspar-vyzval-premiera-odora-aby-psychopata-hamrana-bud-poslal-na-psychologicke-vysetrenie-alebo-ho-okamzite-odvolal/
...Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. Prezidentka vyzvala premiéra, aby zvolal v tejto súvislosti bezpečnostnú radu.

https://cz24.news/belousovova-matovic-a-lipsic-maju-spolocne-hobby-nenavist-a-pomstu-nie-rozviazane-ruky-ale-bliziace-sa-volby/
...„Motívom intenzívnej práce až nadpráce policajného prezidenta a jeho skupinky sú blížiace sa voľby. Celé jeho vystúpenie na tlačovke to jasne dokazovalo.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/byvaly-sef-slovenske-civilni-tajne-sluzby-sis-pcolinsky-bude-stihany-na-svobode/2403086
...Aláč nastoupil do čela SIS předloni z pozice náměstka v této instituci. Stalo se tak poté, co jeho předchůdce Pčolinský rezignoval na funkci ředitele tajné služby, když ho policie obvinila z korupce. V nejnovější kauze jsou mezi obviněnými i dři další muži.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/hasek-pripomnel-kubiceho-zpravu-a-popsal-valku-policajtu/
...Samozřejmě na Slovensku je to dnes mnohem brutálnější než česká “parlamentní” cesta s cinknutou a uniklou zprávou elitní policejní složky… Jen ten základ je stejný - levice nesmí vyhrát a sestavit vládu,” 

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/caputova-kryje-liberalnu-mafiu-pretoze-ona-sama-je-hlavou-chobotnice
...Generálny prokurátor Maroš Žilinka je ďalší na rade. Chobotnica sa mstí a zametá stopy. Kým má Generálna prokuratúra čas, mala by všetkých týchto kriminálnikov nechať zadržať a obviniť.


---B. ZAHRANICNI—
??VALCI RUSKO S UKRAJINOU CI AMERIKOU??
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/vladimir-putin-rusko-valka-ukrajina-ucebnice-skolstvi_2308200741_ako
...„Západ začal být upnutý a zaměřený na destabilizaci situace uvnitř Ruska,“ píše se v učebnici. „Své cíle ani neskrýval: Rusko rozbít a získat kontrolu nad jeho zdroji,“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Biden-se-rozpovidal-o-Ukrajine-Kdybychom-mlceli-co-by-tomu-rekli-v-Cine-741490
...V této situaci prezident USA Joe Biden prohlásil, že důsledky války na Ukrajině „sahají daleko za hranice Evropy“. Svá slova 

https://www.iportal24.cz/nazory/kdyz-se-rus-s-ukrajincem-perou-a-rothschild-se-smeje/
...Ukrajina nebojuje »také« za nás, jak nám politici a média vtloukají do hlavy.  Platí tu ono miliónkrát potvrzené, že… »když dva se perou, třetí se směje«

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukrajina-Nevyhravame-vidi-Ivan-Hoffman-741514
...Stále častěji pak západní experti přiznávají, že Ukrajinci nevítězí také proto, že Západ Rusy podcenil. Američané se na Ukrajině vmanévrovali do pozice, kdy Rusa okřikují: „Stůj, nebo se netrefím!“ Pohrdání Rusy je tradiční chyba, kterou Západ v historii opakuje při pokusech získat kontrolu nad ruským nerostným bohatstvím. 
...Nestojí za zmařené lidské životy. Pouze výrobcům zbraní ti mrtví za lukrativní byznys stojí.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/nemecky-novinar-kyjev-je-odsouzen-k-valce-ostatni-scenare-jsou-hrozne/
...Ukrajina na to nemá sílu! Vše je připraveno na závěrečné zúčtování

??STAVA SE AFRIKA PO UKRAJINE DALSIM SVETOVYM BOJISTEM??
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/niger-ecowas-mali-burkina-faso_2308191328_pj
...ECOWAS ve čtvrtek a v pátek v Ghaně pořádal schůzku nejvyšších armádních představitelů zemí bloku. Komisař ECOWAS pro politické záležitosti, mír a bezpečnost Abdel-Fatau Musah nejprve uvedl, že země jsou připraveny na vojenskou intervenci v Nigeru, pokud všechny ostatní možnosti selžou. V pátek večer pak řekl, že je stanoveno i datum

https://www.pokec24.cz/politika/ukrajinsti-diverzanti-budou-vyslani-do-afriky-aby-zlikvidovali-vudce-africkych-zemi/
...Ozbrojenci podle dostupných informací musí zlikvidovat vůdce afrických zemí orientovaných na Rusko. Kromě toho budou mezi úkoly ozbrojenců patřit sabotáže na infrastrukturních zařízeních v afrických zemích.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3608447-zapadoafricke-spolecenstvi-stanovilo-termin-vojenske-intervence-v-nigeru
...Na to vůdce guinejské junty odpověděl, že jsou „stoupenci celoafrické jednoty. Když mají naše národy problémy, jsme tu a vždy tu budeme. A stejné to je i s našimi bratry v Mali, Burkině Faso a Nigeru.“

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3608647-v-mali-zemrelo-nejmene-21-civilistu-pri-utoku-ozbrojencu-napsal-reuters
...„Byl to skutečný masakr, ozbrojení muži vtrhli do vesnice a stříleli do lidí. Počet mrtvých a zraněných se pohybuje mezi dvaceti a třiceti,“ uvedl 

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/niger-pripravuje-obrannou-strategii-ecowas-hrozi-vojenskou-intervenci-v-zemi_563167.html
...Cílem intervence by podle Musaha bylo obnovení ústavního pořádku v Nigeru, a to v co nejkratší době. 

https://www.iportal24.cz/featured/napeti-kvuli-nigeru-francie-se-drzi-kolonialniho-panstvi-washington-bude-klidne-jednat-i-s-juntou/
...Spojené státy, které Niger využívají jako základnu pro protiteroristické operace, se také mohou domnívat, že mají větší vliv než Francie, a to i kvůli tomu, že Paříž je bývalým kolonizátorem.

https://www.iportal24.cz/featured/bradanini-obcane-eu-by-se-meli-ptat-zda-evropskemu-vedeni-zalezi-na-blahu-obyvatel/
...Pokud tedy tchajwanské vedení zachová klid a nepodlehne tlaku Američanů, kteří by samozřejmě rádi viděli dobrou zástupnou válku, jaká probíhá v Evropě proti Rusku, k žádné válce nedojde.


??PROC SE U NAS NEMLUVI O SKUPINE ZEMI BRICS??
https://cs.wikipedia.org/wiki/BRICS
...V dokumentu Building Better Global Economic BRICs z roku 2001 popisuje státy BRIC(S) jako země s nejrychleji rostoucí tržní ekonomikou na světě… 
...Z původně nesouvislé skupiny, vlastně „vynalezené“ ekonomy a novináři, se BRICS postupně mění v úžeji spjatý blok, který svůj hospodářský potenciál chce využít i geopoliticky. Stále častěji se konají společné schůze a porady. 
...V současné době státy BRICS tvoří přibližně 26,6 % územní plochy všech zemí a žije v nich 42,2 % obyvatelstva planety. V r. 2010 jejich[6]celkový HDP činil 18,48 bilionů USD. 

https://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/brics-smerovani-k-nove-architekture-mezinarodnich-vztahu/
...Očekávání ohledně výsledků summitu jsou vysoká. K hlavním tématům patří zrychlení používání místních měn, posilování spolupráce a podpora inkluzivního multilateralismu. To vše ukazuje na směřování k nové architektuře mezinárodních vztahů.

https://www.bbc.com/news/world-africa-65784030
...Chinese Vice Foreign Minister Ma Zhaoxu said the Brics group could be expanded to provide assistance to developing countries and emerging market economies.

https://infobrics.org/post/39128/
...Expansion and New Members Expected
...Forty-four countries have shown interest in joining the BRICS alliance, with 22 formally applying. It is expected that Saudi Arabia, the UAE, and Argentina are rumored to be the first inductees. Many other nations will follow soon, once this trend is initiated.

https://www.prvnizpravy.cz/sloupky/co-chysta-brics/
...Překvapil také charakter amerických a evropských sankcí proti Rusku, jejichž součástí je zabavení ruských devizových rezerv v zahaničních (hlavně tedy amerických) bankách. Do americké nepřízně se může dostat prakticky kdokoliv, kdo se nyní zajímá o členství v novém uskupení kolem BRICS. Hazardní krok USA byl proto přijat jako varování a podnět k takové změně finančních toků, která by riziko zabavení snížila nebo zcela odstranila.
https://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/co-chysta-brics
...Zájemce o vstup do velké organizace Globálního jihu, která se nám tak rodí před očima, spojuje hlavně to, co nechtějí. Především se hodlají bránit nadvládě dolaru a mezinárodních finančních institucí pod kontrolou USA. Všichni zneklidněli nad tím, jak Spojené státy začaly podřizovat svět a jeho hospodářství svému vnitřnímu právu, které vymezuje, kdo s kým a s čím smí obchodovat nebo dokonce jak zacházet s výrobky, které se jen dotkly americké účasti.


---C. RUZNE—
??DALSI STRIPKY DO “OMEZOVANI" SVOBODY SLOVA A PROJEVU??
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/whistleblowing-udavani-zakon-evropske-smernice-korupce_2308181920_job
...„Státní moc umí nazývat věci tak, aby byly příjemné, abychom mohli třeba vrahům říkat eliminátoři nebo zlodějům přemísťovači a podobně. Prostě je to jenom jiný název,“


??KDY SE STANE SOUKROME VLASTNICTVI MINULOSTI??
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/velky-reset-plan-na-zniceni-svobody-inovaci-a-prosperity.A230818_195624_p_zahranici_nef
...Dovedeme-li tento trend k svému logickému, až komunistickému závěru, tak soukromé vlastnictví bude stále více v rozporu s cíli státu. Již dnes vidíme zlověstné podvracení soukromého vlastnictví pomocí takzvaných norem ESG (Environmental, Social, Governance) používaných k despotické manipulaci s průmyslem a volnými trhy.


??KDO NAM NAHRADI VASA PATEJDLA??
https://www.iportal24.cz/featured/odesel-vaso-patejdl-drz-nam-nahore-misto-napsala-kapela-elan/
...»S nekonečnou bolestí a prázdnotou v našich srdcích vám oznamujeme, že dnes 19. srpna 2023 nás v nočních hodinách po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně, Vašo Patejdl,«

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-vaso-patejdl-zil-hudbou-v-supliku-mel-urcite-nekolik-alb-rika-publicista-235712
...On byl vlastně Čech z Karlových Varů. Žil v Praze a v Bratislavě pobýval jenom tehdy, když to bylo potřeba.
Vltavský monitor

Novější (22. srpna 2023)Starší (20. srpna 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved