<– 11. srpna 2023 –>

Páteční Vltavský monitor 11. 8.

11. srpna 2023, monitor

Co nám chtějí říct


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prague-pride-cesko-lgbtq-skupiny-subkultura-queer.A230718_091444_domaci_pukk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main
...Strávit víkend v Praze na 13. ročník Prague Pride přijede letos z Libereckého kraje Jan Tomášek s partnerem a dcerou. „Chceme si s malou užít průvod, jít na Letnou a v neděli se podívat na Střelecký ostrov,“ těší se.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3606383-inflace-v-cervenci-zpomalila-na-88-procenta
...I přes pokles inflace nicméně Česko v evropském srovnání zůstává na deváté příčce.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/cesko-neplivejte-na-lobbisty-pracuji-za-nas.A230809_205847_p_ekonomika_nef
...Jako východisko k vybřednutí z pasti středních příjmů vidí vytvoření jednotící vize, vytvoření „české značky“ s vysokou přidanou hodnotou.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lide-chteji-vyssi-cile-v-ochrane-klimatu-upozornuji-ekologove/2399535?
..."Vnitrostátní plán v oblasti energetiky a klimatu je zásadním dokumentem, který určí podobu energetické transformace a ochrany klimatu v ČR. Bude mít přímé dopady na životy lidí, a proto je nutné, aby ministerstvo průmyslu a obchodu respektovalo a náležitě pracovalo s názory lidí na podobu transformace.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3606572-potravinarske-firmy-dosahly-navzdory-vseobecnemu-zdrazovani-vyrazneho-mezirocniho
...„U nás se dařilo firmám nejen přenášet náklady na zákazníky, ale zároveň potlačit jejich požadavek na vyšší mzdy – ty jim nemusely vyplácet, což se potom promítá ve vyšší ziskovosti,“

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3606592-rusko-se-po-pul-stoleti-vraci-na-mesic-sonda-luna-25-bude-hledat-vodu
...Projekt Luna-25 navazuje na poslední lunární misi Sovětského svazu, Luna-24, která v roce 1976 dokázala přistát na Měsíci, odebrat vzorky a vrátit se na Zemi.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/tchaj-wan-napadeni-ekonomika-ukrajina-cina_2308110010_fos
...Napadení by ovlivnilo bezpečnostní situaci na celém světě, protože by otevřelo Číně cestu do Tichého oceánu a jako důsledek by se navrátil poměr sil mezi Čínskou lidovou republikou a Spojenými státy,“

https://echo24.cz/a/Hynx3/zpravy-domov-prodavajici-limit-inflace-nizky-standard-cesi-dovolene
...Podle statistiků mezi potravinami a nealkoholickými nápoji zaznamenala mírnější růst cen většina sledovaného zboží.

https://blisty.cz/art/114681-vzestup-afd-a-neposkvrnena-generace.html
...Bohužel preference AfD rostou (dnes je druhou nejsilnější stranou s téměř dvaceti procenty), a i když to zní naprosto šíleně, ale dějiny jsou šílené, může se jednou stát, že mladá čerstvá generace v Německu zničí demokracii, kterou pan Adenauer vybudoval s pomocí bývalých nacistů.


Co nás zajímá

https://protiproud.info/politika/7364-zeleny-udel-nejen-nemci-s-uzasem-ziraji-na-svuj-pad-vezeme-se-s-nimi-drahe-smejdy-v-retezcich-jde-o-cilenou-likvidaci-nasi-nekdejsi-sobestacnosti-zmeni-se-lez-o-globalnim-oteplovani-v-pravdu-zimy-bez-dostupnych-energii.htm
...S nástupem Green Dealu se i donedávna bohaté a produktivní Německo ocitlo v situaci, kdy mu ekonomika už nejen stagnuje, ale začíná se propadat. Naprostý idiotismus v podobě likvidace prosperujících odvětví ve jménu šílené zelené ideologie má své dopady.

https://energyhub.eu/cs/articles/832186/svedsko-zrusi-obmedzenia-poctu-jadrovych-reaktorov-potrebuje-viac-elektriny-obnovitelne-zdroje-nestacia
...V súčasnosti je vo Švédsku povolených len desať reaktorov, funguje ich šesť, pričom nové sa môžu stavať len popri tých existujúcich.

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/vlada/Setri-kolem-nej-policie-Bojuje-s-dezinformacemi-a-radi-STAN-Mam-o-nem-dokumenty-740883
...„Jde o typickou lobbistickou neziskovku, která je financována především z různých nadací (například Nadace České spořitelny). Produkují obrovské množství tiskových zpráv, kterými zaplavují média, takže pro ostatní organizace pak vlastně nezbývá v médiích prostor,“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Konecna-Ta-hra-na-demokracii-je-cim-dal-trapnejsi-Senat-schvalil-Pavlovi-vsechny-aktivisty-a-pak-se-bude-divit-740995
...Tato vláda má nyní tak slabou podporu voličů, že by se radši měla věnovat zlepšování ekonomiky naší země, než se starat o nová válečná dobrodružství.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rajchlovi-pronajali-zasedacku-Na-ztec-bubnoval-Sarapatka-Pak-mu-vysvetlili-jak-to-je-741045
...Dostala prý dotaz od Deníku N, zdali jí nevadí, že ČTK poskytla své prostory politické straně PRO, která podle tazatelky „vystupuje občas proti demokratickému režimu tím, co propaguje za myšlenky“.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/zahradil-hrozi-jedno-z-nejvetsich-ohrozeni-svobody-po-roce-89/
...“Po několikaměsíčním útlumu, způsobeném zřejmě šokem z odvolání vládního zmocněnce Klímy, se opět probral k aktivitě kartel bojovníků proti dezinformacím, složený ze státních byrokratů (včetně silových složek), mainstreamových médií, politických neziskovek a některých politiků pod vedením jinak neviditelné ministryně Langšádlové.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/zustane-stredula-jako-kul-v-plote-k-rajchlovi-se-pridavaji-odbory/
...Na včerejší tiskové konferenci vystoupil konkurent odborářského bosse ČMKOS Josefa Středuly - šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/pekna-vladni-agitka-za-nase-penize-vondracek-se-rozjel/
...„Rozmohl se nám tu takový nešvar, který ničí demokratickou soutěž. Vlády, EU i státní firmy si platí z peněz daňových poplatníků reklamu. Jde o převlečenou politickou reklamu.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/nazorova-pluralita-je-dulezita-v-kazde-dobe-rika-hamplova/
...Komplikuji jim tu parlamentní většinu hlasem občanské většiny. Ale jsem už holt taková, jak je něco nesprávně, bojuji proti tomu - více jak dvacet let u soudů, dnes jsem k tomu přidala ještě jedno kolbiště - to veřejné.  

https://denikreferendum.cz/clanek/35509-rajchl-a-vrabel-novou-inkarnaci-ultrapravice-vnitro-vydalo-zpravu-o-extremismu
Tradiční xenofobně populistickou a extremistickou scénu v České republice v první polovině roku zastínilo „antisystémové hnutí“. Jde nejčastěji o všemožné „influencery“, kteří se zaštiťují konspiračními teoriemi. Aktivizovali se zvláště v průběhu koronavirové pandemie, upozorňuje pololetní zpráva o extremismu z dílny ministerstva vnitra.

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/jdeme-si-pro-vase-deti-lide-jsou-v-soku-po-lgbt-pruvodu-v-usa/
...„Toto hnutí připravuje nezletilé na mastektomii a kastraci a podporuje mnohamiliardový průmysl zneužívání dětí,“ napsala na Twitteru Marjorie Taylor Greeneová, republikánská kongresmanka za Georigu.

https://www.iportal24.cz/featured/inflace-slabne-z-pohledu-dvou-let-je-rust-cen-stale-stejny-nehorazny/
...Zboží a služby jsou za osm let o polovinu dražší
Česko v rámci Evropy dominuje, ovšem ve špatném slova smyslu

https://www.novarepublika.online/2023/08/mimoradne-prinosna-zprava-o-extremismu
...Překlad z ptydepe do normální češtiny:
Neschopnost vlády vládnou, neochota vlády dodržovat základní principy demokracie, její totální selhávání vede k tomu, že velmi rychle roste široká nespokojenost s daným stavem.


Různé

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/rocek-vzpominka-na-nesladkou-francii-islamskych-grazliku/
...Lze melodramaticky dodat, že střízlivé francouzské informace neposkytují prostor optimismu. Mraky politické neschopnosti francouzského vedení a podivné EU politiky nad budoucností zůstávají, a narůstají.

https://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=141538
...Čína má potíže, ekonomický růst se zpomalil, počet lidí v důchodovém věku převyšuje počet práceschopných lidí a míra nezaměstnanosti je nejvyšší.
"Takže mají nějaké problémy. To není dobré, protože když mají špatní lidé problémy, dělají špatné věci,“ dodal.
Já dodávám, že jeho poslední věta dvojnásobně platí pro USA.

https://protiproud.info/politika/7358-hovory-s-nepodvolenymi-v-primem-prenosu-ostre-otazniky-doby-vymknute-z-kloubu-pred-kamerami-ti-ktere-ct-urcite-nepozve-odvazni-a-odhodlani-jdou-nam-po-krku-ale-plati-zadny-plan-nikdy-nevyjde-a-dokud-dycham-doufam.htm
...rozhovor Petra Hájka s předsedkyní KSČM Kateřinou Konečnou, v němž kromě mnoha dalších palčivých témat zkoumají i možnosti sjednocení vlasteneckých sil proti fialové demoliční vládě

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vitr-se-obraci-Cas-na-konzervativni-pochod-institucemi-Vlastimil-Vesely-o-cenzure-a-svobode-740927
...Jako součást politického systému vnímám např. svobodu slova, přímé a tajné volby, rodinu jako základ společnosti, tržní hospodářství nebo suverenitu státu. Za antisystémové by tedy měly být snahy o cenzuru, korespondenční volby, relativizaci pojmu manželství, dotační socialismus Green Dealu, konec práva veta v EU apod.

https://www.sosp.cz/valka-elit-proti-svobodnemu-mysleni/
...Viděli jsme, jak se NGO a agentury jako FBI nebo ministerstvo zahraničí stále více zaměřují na řečníky, nikoli na řeč.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/petr-hampl-lekce-z-logickeho-mysleni-o-kariere-a-podnikani/
...Nicméně propaganda říká lidem zkoušet to znovu a znovu. Místo, aby se naučili skromnějšímu životu, přizpůsobili cíle a třeba se odstěhovali z drahé Prahy, ženou se – pod vlivem idiotských knih o životním úspěchu – do dalšího a dalšího podnikání. Navíc podporují asociální politická opatření na základě pocitu, že oni už brzy budou nahoře. Nebudou.

Vltavský monitor

Novější (12. srpna 2023)Starší (10. srpna 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved