<– 30. června 2023 –>

Vysílání Stavkovyvybor.cz – III. (28. 6. 2023)

30. června 2023, video

Dnes poprvé zasedal Stávkový výbor. Promluví někteří z jeho členů, Václav Havlíček, Vladimíra Vítová a Oldřich Voženílek.

stavkovyvybor.cz

 

Národní proud

Vltavské kulturní okénko: Tvrz a radnice Načeradec

30. června 2023, kultura&historie

Mezi nejoriginálnější perly české architektury patří unikátní symbiotický celek prastaré tvrze, gotické zvonice a renesanční zbarokizované radnice. Staří původní tvrze je neznámé. Nejstarší datum je většinou uváděn rok 1250, kde se v některých pramenech již uvádí jako zvonice, která je postavena na mohutném zbytku původně gotické, v základech pravděpodobně ještě starší věže původní tvrze (či snad hradu). Roku 1534 byla k věži přistavěna radnice, která dostala v první polovině 18. století barokní háv.

Unikátní stavba, která obsahuje několik stavebních slohů i rozličných funkcí tvoří spolu s kostelem sv. Petra a Pavla dominantu Podblanické obce Načeradec, která se pišní také barokním zámkem s rozsáhlou zámeckou zahradou.

Radnice dodnes slouží svému účelu a pokud navštívíte kraj Blanických rytířů, tak tuto památku byste si neměli nechat ujít.


Nejbližší bus zastávka: Načeradec

Jan Betko

Co nebezpečného má za lubem pětikoalice vládnoucí v Praze?

30. června 2023, video

Stanislav Novotný se ptá Milana Urbana, co nebezpečného má za lubem neschopná koalice ODS, Pirátů, STAN, TOP 09 a KDU-ČSL vládnoucí v Praze a jdoucí na ruku úchylné politice EU

 

ocemsemlci.cz

O čem se mlčí

Novější (1. července 2023)Starší (29. června 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved