<– 30. března 2023 –>

Podle Pavla by měli volit děti od 16 let

30. března 2023, z domova

Pavel během besedy na Gymnáziu Petra Bezruče ve Frýdku-Místku uvedl, že za poslední čtyři roky absolvoval řadu besed se studenty středních škol po celé České republice. Během nich dospěl k názoru, že mladí lidé mají dostatečný přehled o dění v zemi.

„Často větší než generace jejich rodičů, kteří už mnohdy na věci veřejné z různých důvodů rezignovali,“ poznamenal. Dodal, že šestnáctiletí voliči by podle něj nebyli hrozbou pro český volební systém. „Naopak,“ řekl.

Zajímavé mimochodem je, že bývalý generál mluví o potenciálních voličích jako o možné hrozbě – svérázný pohled na demokracii.

glosa Lukáše Pollerta z Facebooku:

Prezident:
"Mládež má dostatečný přehled o dění v zemi. Často větší než generace jejich rodičů, kteří už mnohdy na věci veřejné z různých důvodů rezignovali."
O jaké zemi to pan prezident mluví?
Mládež, která ještě nepracovala, neplatila daně, energie, hledá zájmena k novým lidským rodům a nemajíce rodiny jezdí na koloběžkách, má mít možnost volit? A koho asi tak bude volit?
My dodáváme:
Že Pavlova úvaha zní poněkud pikantně od člověka, který svůj vstup do KSČ obhajoval mladickou nerozvážností.
„Abych zvýšil své šance prodrat se úzkým sítem výběru a sen si splnit, ve 21 letech jsem podal přihlášku do KSČ a v letech 1985 – 1989 jsem byl jejím členem. Narodil jsem se do rodiny, kde bylo členství v KSČ považováno za normální věc. Sám jsem tehdy neměl dost informací a zkušeností, abych vyhodnotil zločinnost tehdejšího politického režimu. Dnes vím, že to byla chyba,“ vysvětloval Pavel opakovaně v rámci své předvolební kampaně.”

foto hrad.cz



Novější (31. března 2023)Starší (29. března 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved