<– 21. března 2023 –>

Jarní rovnodennost a novoluní v Beranu

21. března 2023, duchovní

Dne 21.3.2023 v 18:22 h nastává na nultém stupni ohnivého znamení Berana novoluní. Den před ním 20.3. ve 22:24 bude současně letošní jarní rovnodennost a začne nový astrologický rok. S ním k nám přicházejí nové energie pro život a přírodu.
Tyto energie ještě více umocní silné novoluní, protože luna bude od 19.3.v perigeu, tedy nejblíže Zemi a v její blízkosti se bude nacházet Neptun se Selenou v Rybách, kteří procházejí souhvězdím Pegase.
Současně poblíž novoluní prochází i Merkur v Beranu, který nás bude motivovat k větší aktivitě, komunikaci, plánování a sdílení. Bude dávat pohon k akci a vybízet k řešení aktuální situace.
Tyto energie v kombinaci s jarní rovnodenností přinesou výzvu zůstat ve svém středu. Silná jarní aktivační brána totiž posvítí na každou nerovnováhu v našem životě. Mohli bychom tak podlehnout extrémům, netrpělivosti, nervozitě, hádkám a bojům. Pozor také na bolesti a úrazy hlavy a zubů.
Vládce novoluní Mars se totiž nachází v Blížencích poblíž stálice Betelgeuze v souhvězdí Orionu v t-kvadratuře na největší asteroid Ceres a na novoluní, a tak bude hodně netrpělivý. Může se tak objevit zesílená seismická aktivita anebo řádění živlů atd. Zachraňovat situaci bude dobrá vazba Marse na Saturn v Rybách, která ho bude krotit.
Venuše v Býku v těsné konjunkci s Dračí hlavou pod napětím Černé Luny ve Lvu může přinést řadu vztahových výzev, rozchody a osudové lekce týkající se financí. Buďme tedy v tento den více v klidu.
Ascendent události padne do opozičního znamení Vah a bude touhu po rovnováze nejen ve vztazích více zviditelňovat. Novoluní se tak v čase události bude nacházet v 6.astrologickém domě, a bude zdůrazňovat také zejména péči o tělo, zdravotní a pracovní témata.
Jaro a novoluní se tradičně spojují s očistnou a jaterní kůrou, a tak může novoluní podpořit toto rozhodnutí. Zde se hodí hlavně ostropestřec, který se dá využít na všechny způsoby, dále kurkuma, pampeliška, kopřiva a řada dalších bylin, které nám mohou společně s dietou pomoci vyčistit organismus. Také schusslerova sůl č. 10 Natrium sulfuricum je zejména pro játra velkou posilou, pomáhá přeměnit toxické látky v těle a zlepšuje jejich funkci.
Pro rozloučení se se starým rokem si můžeme zapálit svíčku a do ohně odhodit vše co nás tíží. Můžeme si také představit fialový očistný paprsek, který následně spálí všechny negativní programy a strachy v naší auře.
Na hvězdném nebi můžeme 22.3. ve 22 h spatřit konjunkci Měsíce s Jupiterem a do 24.3. bude nízko nad západním obzorem možné sledovat i seskupení Jupiteru, Venuše a Měsíce a následně 28.3. to bude konjunkce Merkura s Jupiterem.
Hodně síly na všechny tyto procesy.

Jitka Valentová

Vnitro zveřejnilo všechna jména i adresy uživatelů datových schránek

21. března 2023, z domova

Ministerstvo vnitra dalo na svém webu k dispozici ke stažení seznam uživatelů datových schránek obsahující jejich osobní údaje, a to včetně celého jména a kompletní adresy trvalého bydliště.

Kromě podnikatelů jde také o všech­ny nepodnikající fyzické osoby, které si schránku zřídily na vlastní žádost. Podle zjištění Práva jsou mezi nimi i policisté a vojáci. Úřad pro ochranu osobních údajů se však zatím potenciálním bezpečnostním rizikem nezabýval. Soubory ke stažení zde.

Odborník na kybernetickou bezpečnost Tomáš Flídr pro Právo popsal. „Riziko bude velmi individuální. Pokud půjde o pracovníka tajné služby nebo o policistu, který se věnuje sledování organizovaného zločinu, tak si dovedu představit, že zveřejnění adresy, kde bydlí jeho rodina a děti, je obrovské riziko, a samozřejmě by si měl požádat, aby to bylo vymazáno.“

Nepodnikající osoby mohou o výmaz zažádat přímo na ministerstvu vnitra.

zdroj: novinky.cz



Novější (22. března 2023)Starší (20. března 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved