<– 21. ledna 2023 –>

Prohlášení iniciativy Zachraňme náš stát k 2. kolu prezidentských voleb

21. ledna 2023, z domova

Iniciativa Zachraňme náš stát (ZNS) není fanklubem Andreje Babiše. Zásadně odsuzujeme jeho kroky zejména v době koronavirových restrikcí a lockdownů, stejně jako následnou politiku jeho vlády v podobě distribuování kompenzačních nekrytých peněz, které roztočily inflační spirálu. Zároveň ale dobře víme, že si na mezinárodním fóru, včetně Evropské rady, mnohokrát dokázal bouchnout do stolu a zastat se zájmů České republiky. Jeho protikandidát se horlivě hlásí k celé pokleslé progresivistické agendě, klimatickému šílenství a řinčení zbraní. Už dopředu inzeruje, že bude poslušným vykonavatelem cizích zájmů, jak byl ostatně celý život zvyklý.

U volební urny je každý sám za sebe. Volební akt je výsostně individuálním rozhodnutím. ZNS přesto prosí všechny zodpovědné občany, aby se nedali znechutit, aby ke druhému kolu prezidentské volby přišli a aby u toho zvážili, který z kandidátů je dosazován cizími silami, který z kandidátů nemá nebo snad i tají své názory, aby měl volné ruce ke službě svým loutkovodičům, a který naopak už nesl politickou odpovědnost, měl příležitost se vybarvit v dobrém i zlém a u nějž víme, co můžeme čekat. Je to volba mezi hrbolatou cestou a propastí. Nenechme o své zemi rozhodovat ty, kteří budou mít větší motivaci přijít k volbám. Rozhodněme my. Nemáme to snadné. Ale svou odpovědnost přijímáme. Přijměte ji také.

20. ledna 2023

O čem se mlčí: Situace na Ukrajině z vojenského hlediska

21. ledna 2023, z domova

 Stanislav Novotný se ptá Jaroslava Štefce, jak vypadá situace na Ukrajině z vojenského hlediska

ocemsemlci.cz

V sobotu novoluní ve Vodnáři

21. ledna 2023, duchovní

Dne 21.1.2023 v 21.53 h nastane první letošní novoluní na 1.stupni vzdušného znamení Vodnáře. Jeho vliv bude silný, protože se bude nacházet v periheliu, tedy Luna bude nejblíže ke Slunci, a i v perigeu, tedy k Zemi.
Jeho zvláštností bude, že ho bude doprovázet i pouhým okem viditelná kometa C/2022 E3 TZF, která poletí vysoko nad severním obzorem. Její doba oběhu je 50.000 let a bude prolétávat postupně ze souhvězdí Severní koruny přes souhvězdí Pastýře, Draka, Malého Medvěda, Žirafy, Vozky až po souhvězdí Býka. Na přelomu ledna a února bude nejblíže Zemi i Slunci.
Komety vždy přinášejí nové speciální energie, tak se zase můžeme těšit na nějaké novinky. Jistě si každý z nás pamatuje na dlouho zářící kometu Neowise, která jasně zářila v létě roku 2020 a přinesla nám následně spolu s dalšími vlivy hodně silné zlomové roky.
Novoluní ve Vodnáři bude tedy hodně originální, protože zdůrazní onu silnou transformační opozici Pluto na konci Kozoroha s Černou Lunou na začátku Lva, která probíhá už od listopadu 2022 a v čase události počítáno pro Prahu, kdy padne ascendent na konec znamení Panny zesílí i Plejádský transformační portál. Novoluní bude také posilněno Marsem v Blížencích, který zesílí komunikaci a přemýšlení v tento den. Bude tak podporovat hledání nových vizí, originalitu, touhu po novém politickém uspořádání, idealismu a svobodě. Mohou nás napadnout nové nečekané vynálezy a případná nečekaná řešení. Vládce novoluní Uran v Býku má totiž hezkou vazbu na Merkur v Kozorohu. Naše plány mohou být praktické i efektivní.
Vodnář ovládá v tělesné rovině krevní a lymfatický oběh, křečové žíly, lýtka, kotníky a achilovku. Můžeme tak podpořit náš krevní oběh pitím čaje ze jmelí a pro zklidnění nervů použít kozlíkovou tinkturu. Na lýtka můžeme zařadit lehkou masáž a ulevit jim ve vodorovné pozici. Kameny pro znamení Vodnáře jsou například akvamarin, fluorit, lapis lazuli, čaroid, chalcedon, křišťál a další, tak si můžeme některý z nich vybrat a podpořit laděním se na něj naší vodnářskou energii.
Ve Vodnáři budeme mít i Venuši, která doputovala k pánu karmy Saturnovi a společně podporují Arkturiánský portál lásky a stability. Ten se nám může hodit, protože vždy když se Saturn potká s Venuší přináší zesílené vztahové dění a procesy.
 
Jitka Valentová

Novější (22. ledna 2023)Starší (20. ledna 2023)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved