<– 23. září 2022 –>

Ve volbách se rozhoduje i o možnosti zavlečení ČR do války s Ruskem

23. září 2022, z domova

Dnešní a zítřejší volby mohou rozhodnout o tom, zdali bude Česká republika dále podporovat válku s Ruskem. Přestože je Senát v mnoha ohledech přebytečný orgán, nabývá nyní na důležitosti. Pokud totiž ve volbách zvítězí protiválečné strany, může to omezit agresivitu České republiky vůči Rusku.

V opačném případě může pokračovat vyzbrojování ukrajinské armády a Česká republika tak může být přímým podporovatelem útoku vůči oblastem Doněcka a Luhanska, která mohou být v brzké době součástí Ruska. Můžeme se tak stát zemí, která podporuje útočnou válku proti Rusku, světové jaderné mocnosti, se všemi možnými důsledky.

Pokud lidé podpoří nejsilnějšího kandidáta z protiválečné opozice, mohou tím zabránit vstupu ČR do války. Seznam kandidátů akce dost.

V Itálii předčasné volby, favoritem je pronárodní blok v čele s Meloniovou

23. září 2022, ze světa

V neděli budou Italové v předčasných volbáchvybírat nové složení parlamentu. Největší šance na úspěch má pravicový blok, který by podle některých odhadů mohl získat většinu mandátů. Tento pravicový blok v čele s Giorgií Meloniovou má v programu prosazování národních zájmů v Evropské unii, striktnější politiku proti migraci, větší podporu rodinám a porodnosti či snížení daňové zátěže živnostníků.

Itálie se tak může stát další zemí, která se bude stavět proti ideologii Evropské unie.

Jose Antonio CC BY 4.0

V Luhansku a Doněcku začala referenda o připojení k Rusku

23. září 2022, ze světa

V Doněcké lidové republice (DNR) a Luhanské lidové republice (LNR) začla dnes ráno referenda o připojení k Rusku a budou trvat do úterka. Referenda se konají také v částech ukrajinské Záporožské a Chersonské oblasti.

„Jako hlava republiky na základě výsledků referenda požádám ruského prezidenta Vladimira Putina, aby zvážil otázku našeho připojení k Ruské federaci v souladu s postupem stanoveným ruskými zákony,“ řekl v ruské státní televizi šéf LNR Leonid Pasečnik.

Předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin vzkázal obyvatelům Moskvou ovládaných území, aby „hlasovali svobodně a ničeho se nebáli“.

Pokud se tyto oblasti k Rusku připojí, bude jakýkoliv útok na tato území útokem na Rusko se všemi možnými důsledky pro útočící strany. Fialova vláda tak může Českou republiku zatáhnout do války s Ruskem, s jadernou velmocí.

Novoluní ve vahách a podzimní rovnodennost

23. září 2022, duchovní

Dne 23.9.2022 v 3:04 h nastává letošní podzimní rovnodennost. Její zvláštností bude, že se Slunce ve Vahách dostane do přesné konjunkce s retrográdním Merkurem na nultém stupni tohoto znamení a oba zároveň budou přijímat opozici na retrográdní Jupiter v Beranu. To nám může kolektivně připomínat minulost a vracet nás v čase do různých vzpomínek, kde jsme se nemuseli cítit dobře. Zde se nabízí i pocit z celkové zahraniční situace, protože retrográdní Jupiter se nachází v 9.domě souvisejícím se zahraničím. Můžeme vnímat vnitřní napětí, nesouhlas a určitou formu nenaplněnosti. Kvalitu času můžeme vnímat jako těžkou a vyvažování nebude snadné. K tomu přispěje i zpřesňující se kvadratura Saturna ve Vodnáři s Uranem v Býku, což vyvrcholí první říjnový týden. Vzhledem k tomu, že máme retrográdních ještě celkem 7.objektů, tedy Merkur, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluto a Chiron, můžeme cítit všeobecné zpomalení a tlak na individuální i kolektivní ponor, čas pro plánování, ztišení a pozorování. Pozitivním vlivem tohoto času jsou dva duchovní portály, které můžeme využít pro náš posun a inspiraci. První je Plejádský informační portál, který už probíhá díky tranzitnímu Plutu celý tento rok a je střídavě aktivován a posilován a druhý je Sirianský duchovní portál, který teď zesiluje Jižní lunární uzel ve Štíru a kentaur Nessus v Rybách a odcházející Černá Luna v Raku.

Ale podívejme se tedy více na nadcházející novoluní ve Vahách. Dne 25.9.2022 v 23:54 nastává na pozadí těchto vlivů novoluní ve Vahách. Bude se nacházet na 2. stupni tohoto vzdušného znamení. V čase události padne do 4.astrologického domu, který se týká našeho domova, rodiny a rodových linií a bude v opozici na retrográdní Jupiter. To bude přinášet silné emoce a pocit, že nemáme v životě to, co potřebujeme, že bychom chtěli něco jinak a nově. Protože znamení Vah souvisí se vztahy, tak můžeme více přemýšlet právě o nich. Tomu nahrává i to, že se v blízkosti novoluní bude nacházet jeho vládkyně Venuše, která je na konci zemského znamení Panny a v konjunkci s retrográdním Merkurem a v opozici na Neptun v Rybách. Můžeme tak vzpomínat na vztahy z naší minulosti nebo z našeho dětství, které ještě nejsou zcela dořešené, kde došlo k různým nedorozuměním, nebo se nám mohou objevit vzpomínky na naše předky a členy rodiny, kteří už nejsou mezi námi. Zejména těm můžeme s láskou popřát spokojenost a mír v duši a pokud je to třeba odpustit a propustit vše co nás vzájemně tíží. Protože novoluní v sobě obsahuje bod nula a tím tak prostor pro tvoření nového záměru, tak můžeme dostat impulz změnit něco ve stávajících vztazích, nebo předělat interiér našeho domova, zkusit nový účes nebo změnu šatníku. Můžeme listovat časopisy o bydlení a inspirovat se k pořízení něco nového, co může zkrášlit a zpříjemnit náš domov. Váhy jsou o estetice a kráse, a tak bude čas vhodný pro umělecké tvoření všeho druhu, podzimní výzdobu našich domovů, domů, teras a zahrad. Při tom všem si můžeme dát něco dobrého k jídlu a využít aspoň na chvíli to dobré, co Váhy a jejich vládkyně Venuše nabízí. Dbejme také o své ledviny a udržujme je v teple.

Hodně síly na všechny tyto procesy.

Jitka Valentová

Doporučení kandidátů nepolitické Akce D.O.S.T. – společně volit nejnadějnějšího z opozice

23. září 2022, z domova

Nepolitická organizace Akce D.O.S.T. vydala seznam kandidátů do senátu, kteří mají podle nich největší šanci na volební úspěch za opoziční protiunijní scénu:

Akce D.O.S.T. ve svých veřejných vystoupeních již plných 15 let varuje před nešťastným vývojem české a evropské společnosti od svobody k ideologické kontrole, od prosperity k ekonomickému pádu, od míru a bezpečí k destabilizaci a ohrožení. Imperativ „D.O.S.T.“ v názvu našeho manifestu z roku 2007 byl výzvou k zastavení neblahého kurzu, stal se však hlasem volajícího na poušti. Hlasem, který byl odpovědnými politiky úmyslně přehlížen, mainstreamovými médii ignorován, politruky „pravdy a lásky“ umlčován a skandalizován. Hrozby, kterým bylo možné včas a efektivně čelit, narostly mezitím do obludných rozměrů všestranné krize, která dnes České republice hrozí.

V této situaci, na prahu událostí, jejichž vývoj je stěží předvídatelný, se odehrávají i letošní senátní volby. Předsednictvo Akce D.O.S.T. si uvědomuje závažnost chvíle, i fakt, že budoucí složení Senátu může hrát zásadní roli v osudu suverenity, svobody a důstojné existence občanů i celého státu. Dovoluje si proto v následujícím seznamu doporučit k volbě vybrané kandidáty pro jednotlivé senátní obvody a vyzvat k jejich volbě. Jde buď o osobnosti z řad signatářů a sympatizantů Akce D.O.S.T., nebo o vybrané kandidáty z různých politických stran a hnutí, u kterých lze důvodně předpokládat, že budou v nadcházejících nelehkých dobách hájit zájem národa.

Nenechme se znechutit postoji vládnoucích politiků, ani pochybami o smyslu Senátu. Letošní senátní volby jsou důležitým krokem naší občanské a národní sebeobrany. Jděme k volbám a dejme vybraným kandidátům svůj hlas!

V Praze 15. září 2022

Seznam kandidátů do senátních voleb v roce 2022 podporovaných Akcí D.O.S.T.

Volební obvod č. 1 – Karlovy Vary

Bedřich Šmudla  – PES

Volební obvod č. 4 – Most

Ing. Ivana Turková, Ph.D., MBA – SPD

Volební obvod č. 7 – Plzeň-jih

JUDr. Daniela Kovářová –  NK

Volební obvod č. 10 – Český Krumlov

Václav Mikeš – SPD

Volební obvod č. 13 – Tábor

MgA. Miloš Zábranský – SPD

Volební obvod č. 16 – Beroun

Michal Auředník – NEZ

Volební obvod č. 19 – Praha 11

Dr. Ing. Milan Urban – SPD

Volební obvod č. 22 – Praha 10

Mgr. Jiří Kobza –  SPD

Volební obvod č. 25 – Praha 6

JUDr. Petr Vacek  – PRO

Volební obvod č. 28 – Mělník

Ing. Bc. Ivan Noveský – PRO

Volební obvod č. 31 – Ústí nad Labem

PhDr. René Hladík, CSc. –  SPD

Volební obvod č. 34 – Liberec

Svatopluk Holata – SPD

Volební obvod č. 37 – Jičín

Ing. René Franěk –  Svobodní

Volební obvod č. 40 – Kutná Hora

Ing. Antonín Dušek – SPD

Volební obvod č. 43 – Pardubice

MUDr. Jaromír Nosek – SPD

Volební obvod č. 46 – Ústí nad Orlicí

Stanislav Ešner – ANO

Volební obvod č. 52 – Jihlava

JUDr. Tomáš Nielsen – PRO

Volební obvod č. 55 – Brno-venkov

akad. arch. Tomáš Kotas – SPD

Volební obvod č. 58 – Brno-město

doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.  – Moravané, SPD, Trikolora

Volební obvod č. 61 – Olomouc

Zuzana Majerová – Trikolora

Volební obvod č. 64 – Bruntál

JUDr. Miroslava Hustáková  – Trikolora

Volební obvod č. 67 – Nový Jičín

Pavel Liška – SPD

Volební obvod č. 70 – Ostrava-město

MUDr. Hana Zelená, Ph.D. – PRO

Volební obvod č. 73 – Frýdek-Místek

Gina Horylová – BOS

Volební obvod č. 76 – Kroměříž

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová – NEZ

Volební obvod č. 79 – Hodonín

JUDr. Vítězslav Krabička – SPD



Novější (24. září 2022)Starší (22. září 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved