<– 21. září 2022 –>

Protivádní demonstrace na Slovensku

21. září 2022, ze světa

Hodžovo náměstí 20. 9. je plné i okolní uličky. Je menší než Václavák, ale je plné… Sešla se opozice dohromady, Smer-SD Roberta Fica, Republiky Uhríka, Slovenská národná strana, atd…odbory, spolky, aktivisté…
 
Slovenská vláda už je v rozkladu, je už jen menšinová, ale nechce předčasné volby. Prezidentka Čaputová zmařila referendum o volbách, když jí byly doručeny podpisy, které splňovaly normu k vyhlášení… Je zbytečné psát o co Slovákům jde…dostupné energie, (elektřina, plyn), potraviny, bydlení, naftu, benzín a mír atd…
Čím víc se bude místní “liberální demokracie = lokajové” držet u moci, tím víc bude nespokojenost obyvatel narůstat…
 
Média se již teď snaží akci, která ještě probíhá bagatelizovat nebo ignorovat, stejně jako politici vládních stran…
 
zdroj text a foto Raptor TV

Putin vyhlásil částečnou mobilizaci

21. září 2022, ze světa

Ruský prezident Vladimir Putin ve svém středečním projevu vyhlásil částečnou mobilizaci v Ruské federaci. V televizním vystoupení uvedl, že je to na obranu před Západem, který se prý snaží oslabit, rozdělit a zničit Rusko.

Mobilizace se dotkne hlavně ruských občanů v záloze a s vojenskou zkušeností, začne podle prezidenta okamžitě. Podle ministra obrany Sergeje Šojgu by se povolání mělo týkat 300 tisíc rezervistů.

„Pokud bude ohrožena územní celistvost naší země, použijeme všechny dostupné prostředky k ochraně našeho lidu,“ prohlásil Putin. Rusko má podle něj dostatek zbraní na odpovídající reakci a nebojí se je použít. Oznámil také navýšení prostředků pro ruský zbrojní průmysl.

foto from video released by the Russian Presidential Press Service

Podle Pro Libertate odvysíláním Fialova projevu mohl být porušen zákon

21. září 2022, z domova

Podle Tomáše Nielsena, předsedy Pro Libertate a kandidáta do Senátu za obvod Jihlava musí být pro podobná vysílání naplněny zákonné podmínky. A ty zde naplněny nebyly. Pět dní před volbami dostal v hlavním vysílacím čase na pěti celostátních kanálech možnost vystoupit předseda ODS, který ve svém projevu sděloval, co jeho vláda, jejíž všechny členské strany také kandidují, dělá pro občany. Tím ovlivňoval jejich voličské rozhodování.

Takové mimořádné vystoupení musí být v naléhavém veřejném zájmu, a pouze pro účely důležitých a neodkladných oznámení v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu, stavu ohrožení státu, válečného stavu, stavu kybernetického nebezpečí nebo opatření na ochranu veřejného zdraví. Apel Petra Fialy, aby občané šetřili energiemi, tyto důvody podle právníka zcela jednoznačně nenaplňuje. Ze strany Petra Fialy tedy podle právníka došlo ke zneužití ústavní funkce předsedy vlády k ovlivnění politické soutěže, základního principu demokratického právního státu.



Novější (22. září 2022)Starší (20. září 2022)
Tor Browser: uohky37h6gx3uqxfrgyrzdie4zfa4las4h7ydf4kbnx6wbrx46llj3yd.onion
Copyright © VLTAVA.news all rights reserved